Ruben van den Bos

"Ik vond het versterkerproject erg leuk, omdat je gelijk toepast wat je hebt geleerd bij de eerste vakken."


Al op jonge leeftijd had ik interesse voor elektrische apparaten. Electrical Engineering was voor mij een logische studiekeuze. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze; het is erg gezellig in Delft en het onderwijs is van hoog niveau. Het programma van deze bacheloropleiding ligt redelijk vast. Er zijn namelijk geen keuzevakken, behalve de minor in het derde jaar. Dit vind ik persoonlijk heel fijn. Ik leer zo alles wat nodig is voor een brede kennis van de elektrotechniek.

Op de middelbare school werkte ik altijd heel hard en leerde ik veel voor tentamens. Hoewel de overstap naar de universiteit erg groot is, o.a. door de hoeveelheid zelfstudie die opeens van je wordt gevraagd, is de studie voor mij goed te doen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, interesse hebt in elektriciteit en wiskunde, en je natuurlijk een goede voorkennis hebt op het gebied van wiskunde en natuurkunde.

In het eerste jaar van de studie ga je gelijk diep in op bepaalde onderdelen van de elektrotechniek. Ik vond het versterkerproject erg leuk, omdat je gelijk toepast wat je hebt geleerd bij de eerste vakken. Daarnaast heb ik een grote interesse voor audio en muziek, dus dat maakte het project extra leuk. Ik weet nog niet zo goed waar ik later wil gaan werken, maar met deze studie krijg je zo’n brede kennis binnen de elektrotechniek dat je bij bijna elk technisch bedrijf aan de slag kunt.