Shea Haggerty

"Wat ik het leukste vind, is het wekelijkse “Aha, zo werkt dat dus” moment"


In de zesde klas twijfelde ik enorm over mijn studiekeuze. Ik zocht niet alleen een uitdagende studie met genoeg wis- en natuurkunde, maar ook een studie die mij een goede plek op de arbeidsmarkt zou kunnen geven. Electrical Engineering leek mij een passende studie en ik ben enorm blij met mijn keuze.

Je begint bij de basis, maar krijgt in een rap tempo een ‘deep understanding’ van wiskunde en elektronische circuits. Daarnaast leer je programmeren en pas je je kennis elke week toe in projecten en practica. Wat ik uiteindelijk het leukste vind is het “Aha, zo werkt dat dus” moment welke ik wekelijks ervaar: of het nou gaat om een lampje brandend krijgen, hoe het kan dat een speaker geluid produceert of hoe draadloze verbinding nou echt werkt.

Ik ben bijna aan het einde van mijn eerste jaar en kan niet bevatten hoeveel ik nu al heb geleerd in het vakgebied. In de eerste tien weken hadden mijn groepje en ik al een goed werkend speakersysteem ontworpen! Het is geen makkelijke studie en vergt veel discipline en doorzettingsvermogen, maar de kennis en ervaring, die je terugkrijgt, is het waard.