Werner van Dijk

"De theorie is direct toepasbaar tijdens projecten."


Toen ik een studie moest kiezen was mijn “probleem” dat ik te veel studies leuk vond. Na het bezoeken van open dagen kwam ik bij Electrical Engineering uit. Het leuke aan Electrical Engineering vind ik dat de theorie direct toepasbaar is tijdens projecten. Voordat ik koos voor deze studie ben ik eerst meeloopdagen gaan volgen, wat veel inzicht gaf in de sfeer en de studie. TU Delft sprong er voor mij boven uit door het aanbod en de kwaliteit.

Het lastigste van de overstap van het vwo naar de universiteit vond ik het tempo waarmee de stof behandeld wordt. Het is erg belangrijk om de stof goed bij te houden. Het vak Lineaire Schakelingen en het eerste project vond ik het leukst. Tijdens het project ‘Booming Bass’ ging ik met een aantal studenten een versterker bouwen. Het eerste studiejaar vond ik erg leuk, omdat ik de stof interessant vond, er gewerkt werd aan projecten en er ook tijd was voor gezelligheid!

Ik heb nog geen idee wat ik na mijn studie wil gaan doen. Gelukkig is Electrical Engineering erg breed en kan ik nog alle kanten binnen de elektrowereld op. Afgestudeerden werken bijvoorbeeld bij Shell of TNO.