Detmer Bosma

Op de middelbare school heb ik nooit getwijfeld naar welke universiteit ik wilde: op naar de technische universiteit in Delft. De TU Delft staat natuurlijk hoog aangeschreven en is wereldwijd bekend door al haar projecten en wedstrijden. Nu was de vraag alleen nog: welke universitaire studie wil ik doen? Ik vond puur wiskunde of puur natuurkunde maar niets, ik wilde iets wat toepasbaar is; ik prefereerde met mijn handen te werken. Uiteindelijk heb ik voor Electrical Engineering gekozen, want deze studie is erg veelzijdig op elk technisch vakgebied en je doet veel met practica en projecten. Dat maakt de studie zo uniek!

Ik heb mijn eerste jaar afgerond en heb absoluut geen spijt van mijn studiekeuze. De studie is weliswaar zwaar, maar met interesse voor het vak is dat helemaal geen probleem. Vakken, zoals Lineaire Schakelingen en Elektriciteit en Magnetisme, spreken me erg aan. Bovendien zijn de practica en projecten, die we doen, zeer leerzaam en uitdagend. Zo hebben we al een audioversterker gemaakt en zijn we bezig geweest met het "slimmer maken" van een robot. En buiten de studie zijn er genoeg gelegenheden, zoals een studie- en een studentenvereniging, die het studentenleven compleet maken.

Nu ik een beetje mijn plek hier heb gevonden met een heel nieuw leven, wil ik mij op de toekomst richten. Ik heb nog geen idee waarin ik mij wil specialiseren later, maar ik weet wel dat het me echt leuk lijkt met elektrische of hybride auto's te gaan werken. Ik hoop later bij een groot bedrijf te gaan werken, zoals Tesla of Google. Want zeg nou zelf, die zelfbesturende auto's van Tesla zijn toch gaaf?