Verplichte SKC

Verplichte Studiekeuzecheck

De bachelor Electrical Engineering is een leuke en uitdagende studie, maar komt niet altijd overeen met wat aankomende studenten verwachten. De bacheloropleiding Electrical Engineering vindt het dan ook belangrijk dat je voor je start van je studie ervaart hoe het is om deze studie te doen, zodat je kunt bepalen of deze opleiding bij je past. Om deze reden is de studiekeuzecheck (SKC) verplicht voor alle studenten die in september 2021 met willen starten.

Doe je niet of niet volledig mee met de SKC dan zal je inschrijving ingetrokken worden.

Voertaal

De voertaal van de opleiding is Nederlands. Alle communicatie zal in het Nederlands zijn, de voertaal tijdens de verplichte SKC is Nederlands en Engels.

Wat houdt de Verplichte SKC in?

Het belangrijkste onderdeel van de verplichte SKC is de SKC-dag. Op die dag kom je naar de campus van de TU Delft om te proeven hoe het is om te studeren. Je krijgt voorbeelden van hoorcolleges, werkcolleges en zelfs een klein tentamen. Er zal ook gelegenheid zijn om in een ongedwongen sfeer alvast kennis te maken met de opleiding, docenten en toekomstige medestudenten.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 is het zeer waarschijnlijk dat de verplichte SKC-dag een online bijeenkomst zal worden.

De SKC-dagen voor studenten die in september 2021 met de bachelor Electrical Engineering willen beginnen zijn op:

Onder voorbehoud

  • Dinsdag 9 februari 2021
  • Dinsdag 15 juni 2021
  • Dinsdag 22 juni 2021

Ter voorbereiding van de SKC-dag dien je ook thuis al het een en ander te doen, zoals het invullen van een vragenlijst, huiswerk ter voorbereiding van de SKC-dag.

Op basis van de SKC krijg je van de opleiding een advies over hoe goed de bachelor Electrical Engineering bij je past. Dit advies is niet bindend. Het is aan jou om te bepalen of je het opvolgt of niet.

Aanmelden voor de verplichte SKC

Je dient uiterlijk op 1 mei 2021 een inschrijfverzoek in via studielink voor de bachelor Electrical Engineering. Je ontvangt na aanmelding in studielink meer informatie over hoe je je kan aanmelden voor de studiekeuzecheck. Indien je je niet uiterlijk op 1 mei 2021 aanmeldt, wordt het inschrijfverzoek geweigerd. Voor uitzonderingen hierop kijk bij “uitzonderingen”.

Uitzonderingen

Verhinderd? 
Het meedoen aan een SKC-dag is voor iedereen verplicht. Kun je door overmacht of ziekte niet aanwezig zijn, neem dan contact met ons op via skc-ewi@tudelft.nl. We beoordelen dan of er echt sprake is van overmacht. Mocht dat het geval zijn dan kijken we naar een passende oplossing zodat je alsnog (een deel) van de verplichte SKC kunt doen.   

LET OP: vakantie is geen geldige reden om niet mee te doen met de verplichte SKC.

Aanmelding na 1 mei 2021
In de volgende situaties is het mogelijk je nog na 1 mei 2021 maar uiterlijk 19 augustus 2021 aan te melden via studielink. De aanmelding voor de verplichte SKC dien je dan ook uiterlijk 19 augustus 2021 te doen.

  • Wanneer je voor een andere opleiding in het hoger onderwijs wél een inschrijfverzoek hebt gedaan uiterlijk op 1 mei 2021.
  • Wanneer je een negatief BSA ontvangt van een opleiding in het hoger onderwijs over studiejaar 2020-2021.

Speciaal voor deze groep is de verplichte SKC-dag in de laatste week van augustus.

Contact

Heb je vragen over de SKC, neem dan contact op via het volgende e-mailadres: skc-ewi@tudelft.nl.

 


Ga verder naar verplichte studiekosten