Verplichte SKC

Verplichte Studiekeuzecheck

De bachelor Electrical Engineering is een leuke en uitdagende studie, maar komt niet altijd overeen met wat aankomende studenten verwachten. De bacheloropleiding Electrical Engineering vindt het dan ook belangrijk dat je voor je start van je studie ervaart hoe het is om deze studie te doen, zodat je kunt bepalen of deze opleiding bij je past. Om deze reden is de studiekeuzecheck (SKC) verplicht voor alle studenten die in september 2020 met willen starten.

Doe je niet of niet volledig mee met de SKC dan zal je inschrijving ingetrokken worden.

Voertaal

De voertaal van de opleiding is Nederlands. Alle communicatie en voertaal zal Nederlands zijn tijdens de verplichte SKC.

Wat houdt de Verplichte SKC in?

Het belangrijkste onderdeel van de verplichte SKC is de SKC-dag. Op die dag kom je naar de campus van de TU Delft om te proeven hoe het is om te studeren. Je krijgt voorbeelden van hoorcolleges, werkcolleges en zelfs een klein tentamen. Er zal ook gelegenheid zijn om in een ongedwongen sfeer alvast kennis te maken met de opleiding, docenten en toekomstige medestudenten.

De SKC-dagen voor studenten die in september 2020 met de bachelor Electrical Engineering willen beginnen zijn op:

  • Woensdag 17 juni 2020
  • Donderdag 18 juni 2020
  • Wanneer de dagen vanwege de coronacrisis in juni geen doorgang kunnen vinden of je kunt om een geldige reden niet aanwezig zijn, dan zal er een online variant worden aangeboden.

Ter voorbereiding van de SKC-dag dien je ook thuis al het een en ander te doen, zoals het invullen van een vragenlijst, huiswerk ter voorbereiding van de SKC-dag.

Op basis van de SKC krijg je van de opleiding een advies over hoe goed de bachelor Electrical Engineering bij je past. Dit advies is niet bindend. Het is aan jou om te bepalen of je het opvolgt of niet.

Aanmelden voor de verplichte SKC

Je dient voor 1 juni 2020 een inschrijfverzoek in via studielink voor de bachelor Electrical Engineering. Je ontvangt na aanmelding in studielink meer informatie over hoe je je kan aanmelden voor de studiekeuzecheck. Indien je je niet voor 1 juni 2020 aanmeldt, wordt het inschrijfverzoek geweigerd. Voor uitzonderingen hierop kijk bij “uitzonderingen”

Uitzonderingen

Verhinderd? 
Het mee doen aan een SKC-dag is voor iedereen verplicht. Woon je bijvoorbeeld niet in Nederland of België of kun je door overmacht of ziekte niet aanwezig zijn, neem dan contact met ons op via skc-ewi@tudelft.nl. We beoordelen dan of er echt sprake is van overmacht. Mocht dat het geval zijn dan kijken we naar een passende oplossing zodat je alsnog (een deel) van de verplichte SKC kunt doen.  

LET OP: vakantie is geen geldige reden om niet mee te doen met de verplichte SKC.

Aanmelding na 1 juni 2020
In de volgende situaties is het mogelijk je nog na 1 juni 2020 maar uiterlijk 19 augustus 2020 aan te melden via studielink. De aanmelding voor de verplichte SKC dien je dan ook uiterlijk 19 augustus 2020 te doen.

  • Wanneer je voor een andere opleiding in het hoger onderwijs wél een inschrijfverzoek hebt gedaan voor 1 juni 2020.
  • Wanneer je een negatief BSA ontvangt van een opleiding in het hoger onderwijs over studiejaar 2019-2020.

Speciaal voor deze groep is de verplichte SKC-dag op 26 augustus 2020.