Carrièremogelijkheden
Als afgestudeerd Klinisch Technoloog kun je terecht bij een medische instelling als een (academisch) ziekenhuis, een gespecialiseerd medisch instituut of een andere zorginstelling. Je kunt ook aan de slag in de medische industrie of bij een universiteit of onderzoeksinstituut.

Aan het werk
Als klinisch technoloog werk je vaak in een multidisciplinair team. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de afdeling Radiologie en met scans afwijkingen in de hersenen en zenuwen opsporen of de exacte locatie van een tumor vaststellen. Of je bereidt operaties voor door deze te simuleren met biomechanische computermodellen en je ondersteunt de chirurg met operatierobots. Ook kan je verantwoordelijk zijn voor de invoering van nieuwe behandeltechnieken, zoals innovatieve wijzen om medicijnen nauwkeuriger toe te dienen.
Je kunt ook kiezen voor een medisch-technische functie zonder direct contact met patiënten. Bijvoorbeeld om de productiviteit en kwaliteit in een zorginstelling te verhogen met de verbetering van bestaande of de invoering van nieuwe technologieën.
Met je kennis van zowel geneeskunde als techniek kun je als klinisch technoloog ook aan de slag in de medische industrie als verbinding tussen artsen en technisch ontwerpers. Zo speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe medische technologieën.
Promoveren
Je kunt ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière, dat na het afronden van je master begint met een promotietraject. Je werkt in een internationale omgeving en verdiept en verbreedt je kennis in vier jaar tijd middels het Doctoral Education Programme van de Graduate School. Uiteindelijk schrijf je een proefschrift waarin je jouw bijdrage aan de wetenschap vastlegt. Na de promotie mag je jezelf Dr.Ir. (PhD) noemen. De faculteit biedt hier diverse mogelijkheden voor.
Ga verder naar Studentenervaringen