Carrièremogelijkheden

Met een masterdiploma Life Science & Technology ben je gewild op de arbeidsmarkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om je verder te specialiseren of je kennis te verbreden. Wellicht is een postmaster-opleiding of een post-graduate iets voor jou. Populaire postmasters en gespecialiseerde cursussen voor biotechnologische masters zijn Designer in Bioprocess Engineering, Process and Equipment Design en Advanced post graduate courses.

Promoveren

Heb je meer interesse in onderzoek? Dan kun je voor een wetenschappelijke carrière kiezen. Dit begint doorgaans met een vier jaar durend promotieonderzoek aan een universiteit of onderzoeksinstituut. Tijdens zo’n promotieonderzoek werk je zelfstandig aan een onderwerp. Je sluit het onderzoek af met een proefschrift en je behaalt je doctorstitel.

Aan het werk

De arbeidsmarkt biedt uitstekende perspectieven voor LST-studenten. De overheid en bedrijven investeren zwaar in de biotechnologie, zowel nationaal als internationaal. De Nederlandse overheid heeft de biotechnologie, het genoomonderzoek en duurzame chemie zelfs tot speerpunten in het beleid voor de toekomst verklaard. Je kunt aan de slag als onderzoeker binnen diverse bedrijven maar je kunt ook kiezen voor een baan als adviseur, beleidsmedewerker of voorlichter bij de overheid. Veel afgestudeerde LST-studenten zijn werkzaam in de farmaceutische industrie en voedingsmiddelenindustrie.