Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je, als je op kamers gaat wonen, ook rekening houden met kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Studieboeken

Aan studieboeken ben je jaarlijks ongeveer € 400,- tot € 450,- kwijt. Via studieverenigingen krijg je korting op boeken. Een aantal boeken zijn ook te leen in de faculteits- of universiteitsbibliotheek. Ook kun je je boeken tweedehands aanschaffen via de TU Delft. Naast boeken moet je voor de studie nog een aantal dictaten en handleidingen aanschaffen, maar die zijn een stuk goedkoper. Je bent per jaar ongeveer € 35,- kwijt aan dictaten.

Overige kosten

Een veiligheidsbril en labjas zijn verplicht voor de practica die je gaat volgen en kosten je ongeveer €30,-. Deze gebruik je gedurende je hele studie.