Toelatingseisen

De toelatingseisen voor de opleidingen zijn afhankelijk van de vooropleiding die je hebt gedaan en de bacheloropleiding die je wilt gaan doen. Hieronder worden de toelatingseisen uitgelegd en vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Toelatingseisen per opleiding

Heb je een Nederlands vwo diploma? Bekijk in dit schema welke opleidingen je kunt volgen met jouw profiel.

Moet je jouw profiel aanvullen met een of meerdere vakken (deficiƫnties)? Er zijn verschillende instellingen die cursussen verzorgen die hierop voorbereiden. Kijk hier voor meer informatie over deficiƫnties.

Hbo- / wo-instroom

Heb je een propedeusediploma van een hbo-opleiding of van een andere wo-opleiding gehaald, dan kun je onder bepaalde voorwaarden starten met het eerste jaar van een TU Delft bachelor. Voordat je kunt worden ingeschreven moet je ervoor zorgen dat je wiskunde en eventueel ook natuurkunde, biologie en scheikunde op het vereiste vwo-niveau zijn.
Meer informatie over hbo- / wo-instroom

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma geeft toegang tot de TU Delft als dit gelijkwaardig is aan het vwo-diploma en profiel. De TU stelt dit na de aanmelding vast. Met een buitenlands diploma moet je je voor 1 april aanmelden. De onderwijsadministratie van de TU Delft kan je hier meer informatie over geven. 
Meer informatie over instroom vanuit het buitenland

Geen geldig diploma

Het colloquium doctum is een bijzondere en strenge toelatingsprocedure voor aankomende studenten die:

  • Op grond van hun diploma niet direct toelaatbaar zijn tot een universitaire studie.
  • 21 jaar of ouder zijn op de dag dat de opleiding begint.
  • Een Nederlandstalige vooropleiding hebben gevolgd, en dus over voldoende uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands beschikken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Contact Centre E&SA, onder vermelding van Colloquium Doctum, via contactcentre-esa@tudelft.nl.


Aanmelddata

15 januari
Numerus Fixus opleidingen

1 april
Met internationale vooropleiding

1 mei
Met VWO diploma


Vragen?

Neem contact op met onze studieadviseurs:


Start van de studie LST

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de start van de studie Life Science & Technology.