Kom langs

Wil je de opleiding écht goed leren kennen, dan is het belangrijk om langs te komen. We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten die je kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Door langs te komen krijg je een goed beeld van de opleiding en kun je kennismaken met studenten, docenten en de studievereniging.

Open dagen

Heb jij interesse in een bepaalde opleiding en wil je weten wat deze opleiding inhoudt? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Kom dan naar de open dagen op 6 en 7 maart 2020. Deze open dag is bedoeld voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo.

Ben je je nog aan het oriënteren? Kom dan naar de campustours op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Er zijn 3 verschillende tours die elk andere locaties en opleidingen bezoeken.

Let op! De opleiding Life Science & Technology is niet alleen aanwezig op de Open Dagen bij de TU Delft, maar ook bij de Universiteit in Leiden. Bij elke universiteit wordt inhoudelijk dezelfde informatie verstrekt over de opleiding Life Science & Technology. Het is dus niet nodig om op meerdere locaties langs te gaan. Hieronder vind je de agenda voor collegejaar 2019/2020 met daarin aangegeven op welke manier de verschillende Open Dagen worden ingevuld.

DatumLocatieInvulling Life Science & Technology
22 februari 2020Universiteit LeidenPresentatie en informatiemarkt
6 maart 2020TU DelftPresentatie, minicollege en informatiemarkt
7 maart 2020TU DelftAlleen aanwezig voor vragen op de informatie/opleidingsmarkt
16 mei 2020TU DelftPresentatie en informatiemarkt
16 oktober 2020TU DelftPresentatie, minicollege en informatiemarkt
19 oktober 2020TU DelftAlleen aanwezig voor vragen op de opleidingenmarkt

Online proefstuderen

Denk jij erover om Life Science & Technology te gaan studeren? Voor de opleidingen LST en MST kun je deelnemen aan Online Proefstuderen: "Moderne chemie is overal". De module is  bedoeld om je te verdiepen in de studie en te bekijken welke studie bij je past. Meedoen? Meld je hier aan voor het online proefstuderen.

Meeloopdag

Heb je een open dag bezocht en wil je nog meer weten over de opleiding Life Science & Technology? Kom dan een dag meelopen in  Leiden of Delft!

Dan krijg je de gelegenheid om de sfeer te proeven op locatie. Je loopt mee met een LST-student samen met een groepje scholieren. Afhankelijk van het onderwijsaanbod en de beschikbaarheid van docenten en studenten, bezoek je een college, doe je een practicum en krijg je een rondleiding. Ook bezoek je de studievereniging van de opleiding en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en kom je erachter of deze opleiding bij jou past!

Voor wie?
Een meeloopdag is voor 6-vwo’ers of hbo’ers. Ook is het van belang dat je de opleiding al hebt bezocht tijdens een open dag bij de Universiteit Leiden of TU Delft.  Helaas kunnen we door het grote aantal aanvragen geen andere scholieren toelaten en is het bezoeken van twee meeloopdagen bij dezelfde opleiding (in één studiejaar) niet mogelijk. Elk jaar vanaf 1 mei laten we ook scholieren toe die in  5 vwo zitten.

Aanmelden
De opleiding LST organiseert een aantal keer per jaar een meeloopdag in de periode van oktober t/m juni. Via visit.tudelft.nl kun je je aanmelden voor een meeloopdag. Na aanmelding word je binnen een aantal weken persoonlijk benaderd door een student van Life Science & Technology om samen met hem/haar een datum en tijd af te spreken.
Vragen? Mail naar: meeloopdag-lst@tudelft.nl.

Proefstuderen in Leiden

Kom proefstuderen! Dit is dé manier om je te verdiepen in de studie. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit. Ideaal als je twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze.

Meeloopdag Plus in Leiden

Al een Open Dag bezocht van Life Science & Technology of je ingelezen in de opleiding? Ga een stap verder en verdiep je verder tijdens de Meeloopdag Plus in Leiden. Samen met andere scholieren woon je twee eerstejaarscolleges bij en krijg je informatie over de studie van huidige studenten.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor scholieren die zich vroeg oriënteren op hun studiekeuze. Scholieren uit 4 en 5-vwo krijgen daarom voorrang (6-vwo scholieren kunnen deelnemen aan een reguliere meeloopdag, zie hierboven onder ‘Meeloopdag’).


Ga verder naar Contact