Kom langs

Heb je interesse in Life Science & Technology en heb je nog vragen na het lezen van de website? Of wil je de sfeer komen proeven? Dat kan tijdens verschillende activiteiten die georganiseerd worden.

Open dagen

In mei zijn de open dagen oriënterend. Voor scholieren uit 4 en 5 vwo die nog niet weten wat ze willen gaan studeren en benieuwd zijn of een opleiding van de TU Delft bij hen past. Je kunt hier verschillende opleidingspresentaties bijwonen en met studenten en studieadviseurs praten.

De open dagen verdiepend zijn in oktober en worden georganiseerd voor scholieren uit 5 en 6 vwo die al wat verder zijn in het maken van hun studiekeuze. Tijdens deze dagen kun je bij (maximaal) drie opleidingen langsgaan om onder meer workshops, rondleidingen en minicolleges te volgen. Zo ervaar je wat de opleiding écht inhoudt.

Meeloopdag

Ben je nieuwsgierig? Kom dan langs. Je loopt letterlijk een dagje mee met een eerstejaars student en groepje scholieren, in Leiden of Delft. Afhankelijk van het onderwijsaanbod en beschikbaarheid van docenten en studenten, bezoek je een college, krijg je een rondleiding en doe je een doe-het-zelf practicum. Ook bezoek je de studievereniging en krijg je de gelegenheid om al je vragen te stellen.

Check de beschikbaarheid van meeloopdagen via mijnlinkmet.tudelft.nl. Zijn er geen data beschikbaar? Mail dan naar meelopen-lst@leidendelft.nl.

Open dagen en proefstuderen in Leiden

Open dagen
Op een Open Dag in Leiden luister je naar presentaties en praat je met studenten en studieadviseurs van LST. Zo leer je hoe de opleiding in elkaar steekt, waarom je voor deze opleiding zou kiezen, wat je ermee kan doen én of de opleiding iets voor jou is. Alle studies van de Universiteit Leiden presenteren zich op deze Open Dagen, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. 

Proefstuderen
Kom proefstuderen! Dit is dé manier om je te verdiepen in de studie. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit. Ideaal als je twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. 


Ga verder naar Contact