Kom langs

Heb je interesse in Life Science & Technology en heb je nog vragen na het lezen van de website? Of wil je de sfeer komen proeven? Dat kan tijdens verschillende activiteiten die georganiseerd worden.

Open dagen

Heb jij interesse in een bepaalde opleiding en wil je weten wat deze opleiding inhoudt? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Kom dan naar de open dagen op 18 en/of 21 oktober 2019. Deze open dag is bedoeld voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo.

Ben je je nog aan het oriënteren? Kom dan naar de campustours op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Er zijn 3 verschillende tours die elk andere locaties en opleidingen bezoeken.

Meeloopdag

Ben je nieuwsgierig? Kom dan langs. Je loopt letterlijk een dagje mee met een LST-student en groepje scholieren, in Leiden of Delft.

Afhankelijk van het onderwijsaanbod en beschikbaarheid van docenten en studenten, bezoek je een college, krijg je een rondleiding en doe je een doe-het-zelf practicum. Ook bezoek je de studievereniging en krijg je de gelegenheid om al je vragen te stellen.

Voor wie?

Een meeloopdag is voor 6-vwo’ers of hbo’ers. Ook is het van belang dat je de opleiding tijdens een open dag bij de Universiteit Leiden of TU Delft hebt bezocht. Helaas kunnen we door het grote aantal aanvragen geen andere scholieren toelaten en is het bezoeken van twee meeloopdagen bij dezelfde opleiding (in een jaar) niet mogelijk. Vanaf 1 mei kunnen scholieren uit 5 vwo ook een dag meelopen.

Data en aanmelden

De opleiding LST organiseert een aantal keer per jaar een meeloopdag in de periode van oktober t/m juni. Via http://mijnlinkmet.tudelft.nl kun je zien wat de data van de meeloopdagen zijn en of deze nog beschikbaar zijn. Zijn er geen data beschikbaar in het systeem mail dan naar meelopen-lst@tudelft.nl

Open dagen en proefstuderen in Leiden

Open dagen
Op een Open Dag in Leiden luister je naar presentaties en praat je met studenten en studieadviseurs van LST. Zo leer je hoe de opleiding in elkaar steekt, waarom je voor deze opleiding zou kiezen, wat je ermee kan doen én of de opleiding iets voor jou is. Alle studies van de Universiteit Leiden presenteren zich op deze Open Dagen, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. 

Proefstuderen
Kom proefstuderen! Dit is dé manier om je te verdiepen in de studie. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit. Ideaal als je twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. 


Ga verder naar Contact