Van aanmelden tot inschrijven

Om te beginnen moet je je aanmelden voor een opleiding via Studielink. Voor aanmelders met een Nederlandse vooropleiding: 

  • De aanmelddeadline voor bacheloropleidingen met verplichte Studiekeuzecheck (Technische Natuurkunde en Electrical Engineering) is verschoven van 1 mei naar 1 juni. 
  • Voor opleidingen zonder numerus fixus en met vrijwillige Studiekeuzecheck kan je je aanmelden tot 1 september, echter wil je gebruik maken van de Studiekeuzecheck, dan dien je jouw aanmelding te doen voor 1 juni.

Voor aanmelders met niet-Nederlandse (internationale) vooropleiding geldt dat de aanmelddeadline van 1 april gehandhaafd blijft, er geen uitstel kan worden verleend en incomplete aanmeldingen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Je bent pas officieel ingeschreven, zodra je hebt voldaan aan de toelatingseisen voor de betreffende opleiding en de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld is verwerkt. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving.
Meer informatie over inschrijven

Volg dit stappenplan als je een Nederlandse diploma gaat behalen:

* De opleiding Life Science & Technology is een joint degree opleiding. Voor de studie LST schrijf jij je in bij de TU Delft. De inschrijving bij de andere universiteit wordt daarna automatisch geregeld.

Lees meer over het aanmelden voor de BSc LST.

Uiterlijk 1 mei aanmelden: Leiden of Delft?
De opleiding LST is een Joint Degree opleiding. Dat betekent dat je je slechts bij een universiteit hoeft aan te melden en vervolgens bij twee universiteiten wordt ingeschreven. Uiterlijk 1 mei 2020 moet je je hebben aangemeld via Studielink voor de opleiding LST aan de TU Delft. De TU Delft verzorgt dan jouw inschrijving aan de Universiteit Leiden; daar hoef je zelf niets voor te doen.

Betaling collegegeld en afhandeling inschrijving
Je betaalt het collegegeld slechts eenmaal en dat doe je bij de TU Delft. Het collegegeld wordt geïncasseerd via Studielink waar je een digitale machtiging afgeeft. Je bent pas ingeschreven bij de universiteit als je collegegeld hebt betaald. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving. Het bewijs van inschrijving van de Universiteit Leiden ontvang je later. Regel je inschrijving en betaling bij voorkeur vóór 1 augustus. Je beschikt dan bij aanvang van het onderwijs over een computeraccount dat noodzakelijk is voor het volgen van onderwijs.

Meer informatie
Vragen over inschrijving kun je altijd stellen aan: de Centrale Studentenadministratie in Delft (T: 015 278 4249, E: csa@tudelft.nl) of het Frontoffice van het Studenteninformatiecentrum Plexus in Leiden (T: 071 527 8011, E: informatiecentrum@sea.leidenuniv.nl).

Start van de studie
Iedereen die zich tijdig heeft aangemeld voor de studie LST via Studielink ontvangt een bericht van de opleiding over de start van de studie in september, inclusief informatie over het rooster en boeken, en over de introductieactiviteiten georganiseerd door de studievereniging LIFE.

Studiekeuzecheck

De TU Delft vindt het belangrijk dat je een juiste studiekeuze maakt. Daarom bieden we de studiekeuzecheck aan waarop je ook feedback ontvangt. Met de studiekeuzecheck helpen we je om een weloverwogen definitieve studiekeuze te laten maken. Vanaf december ontvang je, als je je hebt aangemeld in Studielink, hierover nadere informatie.

Let op : Bij Electrical Engineering en Technische Natuurkunde is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht.

Numerus fixus opleidingen hebben geen studiekeuzecheck.

Contact

Heb je specifieke vragen over je inschrijving. Kijk dan in de vraagbaak of neem contact op met het Contact Centre.


Ga verder naar StudiekostenAanmelddata

15 januari
Numerus Fixus opleidingen

1 april
Met internationale vooropleiding

1 juni
Met VWO diploma