Carrièremogelijkheden

Na de bachelor kiezen de meeste MST-studenten de master Chemistry in Leiden of de master Chemical Engineering in Delft. Circa 15% kiest een andere masteropleiding. Voorbeelden zijn: Science Education and Communication, Applied Earth Sciences, Sustainable Energy Technology, Management of Technology, Food Technology

Promoveren

Heb je meer interesse in onderzoek? Dan kun je de wetenschappelijke kant op door na je master te starten met een promotieonderzoek (een onderzoekstraject van vier jaar). Dit kan in het verlengde liggen van je master afstudeerproject, maar ook in een andere richting.  Aansluitende vakgebieden kun je aan TU Delft onder andere vinden bij onderzoeksafdelingen Chemical Engineering, Radiation Science & Tecnology en Biotechnology. Bij de Universiteit Leiden is het Leids Instituut for Chemistry (LIC) de aangewezen plek om je promotieonderzoek uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor een promotieplek solliciteer je op een beschikbare plek, waarna een selectieprocedure plaatsvindt. 

Aan het werk

Onze studenten zijn te vinden in de gehele chemiesector, bij grote multinationals in Nederland en daarbuiten, kleinere bedrijven, maar ook bij de overheid of het onderwijs. Natuurlijk kun je ook altijd een eigen bedrijfje starten.

Na de master kiezen de meeste studenten voor een baan in het bedrijfsleven of bij de overheid. Voorbeelden van startfuncties zijn: R&D functies als ontwikkelaar van zonnepanelen of katalysatoren, procestechnoloog Gas-to-Liquid terminal, manager bij een levensmiddelenconcern, leraar scheikunde, forensisch onderzoeker.

Salarisindicatie

Kijk hier voor actuele informatie over starterssalaris.