Kom langs

Heb je interesse in Molecular Science & Technology en heb je nog vragen na het lezen van de site? Of wil je de sfeer komen proeven? Dat kan tijdens verschillende activiteiten die georganiseerd worden.

Open dagen

De opleidingsdagen zijn op 19 en 22 oktober 2018 en worden georganiseerd voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die al wat verder zijn in het maken van hun studiekeuze. Tijdens deze dagen kun je bij (maximaal) drie opleidingen langsgaan om onder meer workshops, rondleidingen en minicolleges te volgen. Zo ervaar je wat de opleiding écht inhoudt. 

Ben je je nog aan het oriënteren? Kom dan naar de campustours op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Er zijn 3 verschillende tours die elk andere locaties en opleidingen bezoeken.

Meeloopdag

Als je een dagje meeloopt bij de opleiding Molecular Science & Technology (MST) krijg je de gelegenheid om de sfeer te proeven op locatie. Je loopt die dag mee met een MST-student samen met een groepje scholieren. Afhankelijk van het onderwijsaanbod en de beschikbaarheid van docenten en studenten, bezoek je een college, krijg je een rondleiding en maak je kennis met praktisch werk. Ook bezoek je de studievereniging van de opleiding en krijg je de gelegenheid om al je vragen te stellen. Er zijn meeloopdagen die op zowel de Universiteit Leiden plaatsvinden als op de TU Delft. Ook zijn er data waarop één locatie wordt bezocht. Je ziet dit staan bij de aanmelding. Een meeloopdag start rond tien uur en eindigt in de middag. Het exacte tijdstip staat per meeloopdag aangegeven. 

Voor wie?

Een meeloopdag is voor 6-vwo’ers of hbo’ers. Ook is het van belang dat je de opleiding tijdens een open dag bij de Universiteit Leiden of TU Delft hebt bezocht. Helaas kunnen we door het grote aantal aanvragen geen andere scholieren toelaten en is het bezoeken van twee meeloopdagen bij dezelfde opleiding (in een jaar) niet mogelijk. Vanaf 1 mei kunnen scholieren uit 5 vwo ook een dag meelopen.

Data en aanmelden

De opleiding MST organiseert een aantal keer per jaar een meeloopdag in de periode van oktober t/m juni. Via http://mijnlinkmet.tudelft.nl kun je zien wat de data van de meeloopdagen zijn en of deze nog beschikbaar zijn. Zijn er geen data beschikbaar in het systeem mail dan naar meelopen-mst@tudelft.nl

Open dagen en proefstuderen in Leiden

Open dagen
Op een Open Dag in Leiden luister je naar presentaties en praat je met studenten en studieadviseurs van MST. Zo leer je hoe de opleiding in elkaar steekt, waarom je voor deze opleiding zou kiezen, wat je ermee kan doen én of de opleiding iets voor jou is. Alle studies van de Universiteit Leiden presenteren zich op deze Open Dagen, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. 

Proefstuderen
Kom proefstuderen! Dit is dé manier om je te verdiepen in de studie. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit. Ideaal als je twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. 


Ga verder naar Contact