Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je, als je op kamers gaat wonen, ook rekening houden met kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Studieboeken

Boeken kosten je gemiddeld € 400 per jaar. Via de studieverenigingen TG en CDL krijg je vaak korting op boeken omdat de universiteit centraal kan inkopen.
Naast boeken moet je voor elke studie nog een aantal dictaten en handleidingen aanschaffen, maar die zijn een stuk goedkoper. Je bent per jaar ongeveer € 100 kwijt aan dictaten. 

Overige kosten

Voor een chemie studie is een labjas en een veiligheidsbril niet alleen onmisbaar, je bent verplicht deze aan te schaffen (ca. € 50). Je kunt ze gedurende je hele studie gebruiken. Incidenteel kan er een bijdrage worden gevraagd voor een extra activiteit, maar de kosten bedragen meestal niet meer dan € 20.