Van aanmelden tot inschrijven

Om te beginnen moet je je aanmelden voor een opleiding via Studielink. Voor aanmelders met een Nederlandse vooropleiding: 

  • De aanmelddeadline voor bacheloropleidingen met verplichte Studiekeuzecheck (Technische Natuurkunde en Electrical Engineering) is 1 mei. 
  • Voor opleidingen zonder numerus fixus en met vrijwillige Studiekeuzecheck kan je je aanmelden tot 1 september, echter wil je gebruik maken van de Studiekeuzecheck, dan dien je jouw aanmelding te doen voor 1 mei.

Voor aanmelders met niet-Nederlandse (internationale) vooropleiding geldt dat de aanmelddeadline van 1 april gehandhaafd blijft, er geen uitstel kan worden verleend en incomplete aanmeldingen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Je bent pas officieel ingeschreven, zodra je hebt voldaan aan de toelatingseisen voor de betreffende opleiding en de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld is verwerkt. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving.
Meer informatie over inschrijven

Volg dit stappenplan als je een Nederlandse diploma gaat behalen.

De opleiding Molecular Science & Technology is een joint degree opleiding. Voor de studie MST schrijf jij je in bij de Universiteit Leiden. De inschrijving bij de TU Delft wordt daarna automatisch geregeld.
Ga naar de website van Universiteit Leiden voor meer informatie over aanmelden en inschrijven.

Lees meer over het aanmelden voor de BSc MST

Uiterlijk 1 mei aanmelden: in Leiden of Delft?

De opleiding MST is een joint degree opleiding, wat betekent dat je je slechts bij één universiteit hoeft aan te melden en vervolgens bij twee universiteiten wordt ingeschreven. Via Studielink meld je je aan bij de Universiteit Leiden voor de studie MST. De Universiteit Leiden verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Technische Universiteit Delft; daar hoef je zelf niets aan te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld.

Matching en studiekeuzecheck

Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf begin maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen. Meer informatie vind je hier.

Iedereen die zich in Studielink aanmeldt voor MST wordt uitgenodigd voor onze matchingsdag. Voor collegejaar 2021/2022 valt de matchingsdag op 7 juni 2021 in Leiden. Hou deze dag dus alvast vrij in je agenda.

Iedereen die zich tijdig heeft aangemeld voor de studie MST via Studielink ontvangt een bericht van de opleiding over de start van de studie in september en over de introductieactiviteiten georganiseerd door de studieverenigingen CDL en TG.

Je bent pas ingeschreven bij de universiteit als je collegegeld hebt betaald. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving. Het bewijs van inschrijving van de TU Delft ontvang je later. Regel je inschrijving en betaling bij voorkeur vóór 1 augustus. Je beschikt dan bij aanvang van het onderwijs over een computeraccount dat noodzakelijk is voor het volgen van onderwijs.

Studiekeuzecheck

De TU Delft vindt het belangrijk dat je een juiste studiekeuze maakt. Daarom bieden we de studiekeuzecheck aan waarop je ook feedback ontvangt. Met de studiekeuzecheck helpen we je om een weloverwogen definitieve studiekeuze te laten maken. Vanaf december ontvang je, als je je hebt aangemeld in Studielink, hierover nadere informatie.

Let op : Bij Electrical Engineering, Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht.

Numerus fixus opleidingen hebben geen studiekeuzecheck.

Contact

Heb je specifieke vragen over je inschrijving. Kijk dan in de vraagbaak of neem contact op met het Contact Centre.


Ga verder naar StudiekostenAanmelddata

15 januari
Numerus Fixus opleidingen

1 april
Met internationale vooropleiding

1 mei
Met VWO diploma