Carrièremogelijkheden

In de toekomst zullen schepen en maritieme installaties nog veiliger, sneller, lichter, effici√ęnter en groter moeten worden. Als Delftse maritiem ingenieur ga je dan ook een goede toekomst tegemoet. Bovendien ben je opgeleid om kritisch na te denken en complexe problemen op een methodische manier op te lossen. En samenwerken met mensen uit dezelfde en andere disciplines is vanzelfsprekend voor je. Met andere woorden: afgestudeerden uit Delft staan goed bekend. Overal ter wereld.

Promoveren

Een wetenschappelijke carrière begint met een promotietraject. Je werkt in een internationale omgeving en verdiept en verbreedt je kennis in vier jaar tijd middels het Doctoral Education Programme van de Graduate School. Uiteindelijk schrijf je een proefschrift waarin je jouw bijdrage aan de wetenschap vastlegt. Na de promotie mag je jezelf Dr.Ir. (PhD) noemen. De faculteit biedt hier diverse mogelijkheden voor.

Aan het werk

Als maritiem ingenieur gaan veel deuren voor je open, in Nederland en daarbuiten. Bij rederijen, scheepswerven, de offshoreindustrie, haven- en overslagbedrijven, de baggerindustrie, de Koninklijke Marine en oliemaatschappijen. Allemaal hebben ze vaak behoefte aan maritiem ingenieurs voor diverse functies. Van het besturen en optimaliseren van productieprocessen tot het binnenhalen orders en het ontwikkelen van nieuwe scheepstypen en productietechnieken. Liever de onderzoekswereld in? Dan kun je bij de TU Delft of het MARIN in Wageningen aan de slag. Of je gaat aan de slag in het onderwijs.