BSc Nanobiology

Het studieprogramma van deze bacheloropleiding combineert het beste van twee goede dingen. In dit unieke programma heeft de TU Delft haar krachten gebundeld met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het houdt zich bezig met de ontwikkeling van methoden en technieken voor het ontdekken van hartfalen voordat het ziekten veroorzaakt, of van een microscoop waarmee cruciale moleculen in levende cellen beter kunnen worden geanalyseerd.

Nanobiologie is de studie van de complexiteit van levende systemen. Daarbij worden de methoden en principes van de natuurkunde toegepast om verschijnselen te kwantificeren. Dit relatief jonge vakgebied slaat een brug tussen natuurkunde, nanofysica, biologie en medisch onderzoek. De opleiding is geschikt voor studenten met een sterke belangstelling voor zowel natuurkunde als biologie.

Voor meer informatie over de Erasmus Universiteit Rotterdam kijk op deze pagina.

Bekijk onze studie
in 3,5 minuut:

Bekijk onze studie in 3,5 minuut:

Omdat we je graag willen helpen bij het maken van een bewuste studiekeuze, bieden we je een aantal (online) voorlichtingsactiviteiten aan.

Bekijk ze hier!

Diploma: BSc Nanobiology

Voertaal: Engels

Start: september

Faculteit: Joint Degree: Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TU Delft) & Erasmus School of Medicine (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Vorm: voltijd - op campus


Andere scholieren bekeken ook: