Carrièremogelijkheden

Na je afstuderen ben je een goed opgeleide multidisciplinaire analist en probleemoplosser. Je hebt geleerd complexe problemen te analyseren die optreden bij biologische systemen en je beschikt over de kwantitatieve gereedschappen om deze problemen aan te pakken. Je hebt vaardigheden verworven die je kunt toepassen op nanobiologische onderzoeksterreinen als medische biologie, synthetische biologie, optica en biotechnologie, hetzij in de wetenschap, hetzij in medische instellingen of de industrie.

Er zijn meer mogelijkheden dan onderzoek. Je kunt je wetenschappelijke kennis ook toepassen in een bedrijf, een wetenschappelijk instituut of een overheidsinstelling, waar je onderzoeksvoorstellen en beleidsplannen van nationale en internationale onderzoeksgroepen opstelt en beoordeelt. Tijdens je studie heb je geleerd je vrij te bewegen tussen diverse wetenschappelijke en technologische domeinen, zodat je een prima basis hebt gelegd voor een loopbaan als docent, wetenschapsjournalist of adviseur. Met je uitstekende probleemoplossende vaardigheden heb je een uitstekende kans op een mooie baan.

PhD-opleidingen

Ge√Įnteresseerd in een promotietraject? Klik op de volgende links.

Aan het werk

Wetenschappelijke onderzoekers

  • In de wetenschap: Moleculaire geneeskunde, biofysica (met onderwerpen als stamcel- en kankeronderzoek), synthetische biologie en nanowetenschappen.
  • In het bedrijfsleven: Wetenschappelijk medewerker of projectmanager voor onderzoek en ontwikkeling bij bedrijven als DSM en Philips.

Commercie & Technologie

  • Ontwikkelaar of productspecialist beeldvormings- of nanotechnologische instrumenten.
  • Softwarespecialist beeldvorming/gegevensanalyse.

Overheid & Maatschappij

  • Wetenschapsvoorlichting/wetenschappelijk onderwijs.
  • Wetenschapsorganisaties voor beleid en financiering.
  • Redacteur bij een wetenschappelijke uitgeverij.

Alumni aan het woord


Ga verder naar Studentenervaringen