Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je, als je op kamers gaat wonen, ook rekening houden met kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Studieboeken

De eerste twee jaar bedragen de kosten voor studieboeken ongeveer € 600. In het derde jaar liggen de kosten, afhankelijk van de gekozen vakken, tussen € 100 en € 300. Dit geldt voor nieuwe boeken. Er bestaan ook goedkopere alternatieven. Vaak kun je je studieboeken met korting aanschaffen bij studentenverenigingen. Bovendien zijn veel boeken te leen bij de faculteits- of universiteitsbibliotheek. De voor je studie relevante collegedictaten en werkgroepverslagen zijn aanmerkelijk goedkoper.

Overige kosten

  • Laboratorium benodigdheden via S.V.N.B. Hooke: € 50. 
  • Het account voor de Sapling-software ten behoeve van de scheikundevakken (€ 25).