Toelatingseisen

Numerus Fixus

De afgelopen jaren is de belangstelling om aan de TU Delft te studeren enorm toegenomen. Natuurlijk zijn we daar blij mee, maar we willen er ook voor zorgen dat we de studenten goed onderwijs kunnen blijven geven en dat er voldoende plaats is in de onderwijsruimtes. Daarom hanteert de TU Delft een numerus fixus met decentrale selectie en gewogen loting voor een aantal bacheloropleidingen. Dit betekent dat een beperkt en vastgesteld aantal studenten wordt toegelaten tot een opleiding. 

Sinds het studiejaar 2017/2018 is er voor de BSc Nanobiology een numerus fixus ingesteld. Lees verder op Numerus Fixus.

De toelatingseisen voor de opleidingen zijn afhankelijk van de vooropleiding die je hebt gedaan en de bacheloropleiding die je wilt gaan doen. Hieronder worden de toelatingseisen uitgelegd en vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Toelatingseisen per opleiding

Heb je een Nederlands vwo diploma? Bekijk in dit schema welke opleidingen je kunt volgen met jouw profiel.

Moet je jouw profiel aanvullen met een of meerdere vakken (deficiënties)? Er zijn verschillende instellingen die cursussen verzorgen die hierop voorbereiden. Kijk hier voor meer informatie over deficiënties.

Hbo- / wo-instroom

Heb je een propedeusediploma van een andere hbo- of wo-opleiding, dan is toelating tot het eerste jaar mogelijk mits je voldoet aan de wis- en natuurkundenorm. Dit betekent dat je een certificaat wiskunde B en natuurkunde op vwo 6 niveau moet hebben gehaald.
Meer informatie over hbo- / wo-instroom

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma geeft toegang tot de TU Delft als dit gelijkwaardig is aan het vwo-diploma en profiel. De TU stelt dit na de aanmelding vast. Met een buitenlands diploma moet je voor een numerus fixus opleiding voor 15 januari aanmelden. De Central International Office van de TU Delft kan je hier meer informatie over geven. 
Meer informatie over instroom vanuit het buitenland

Geen geldig diploma

  • Heb je geen diploma dat toelating geeft tot een universitaire opleiding?
  • Ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je een colloquium doctum afleggen. Dit is een apart toelatingsexamen voor een universitaire opleiding. Wil je hier meer over weten, mail dan naar het secretariaat van de Colloquium Doctum Commissie.Tanja Hilkhuijsen, MSc.

Meer weten over de opleiding?

Neem contact op met onze studieadviseur:


Aanmelddata

15 januari
Numerus Fixus opleidingen


Meer weten over de opleiding?

Neem contact op met onze studieadviseur:

Tanja Hilkhuijsen, MSc.