Carrieremogelijkheden

Als afgestudeerd Technisch Bestuurskundige kun je op veel verschillende plekken aan het werk.
Van het ontwikkelen van een plan voor de waterbeheersing van Nederland, het realiseren van een technische oplossing voor wachtrijen van reizigers op Schiphol tot aan het begeleiden van processen in organisaties. Als TB-ingenieur heb je bagage die voor het bedrijfsleven en de overheid erg interessant is. Je bent goed in het doorgronden van complexe, technologische problemen en zoekt naar oplossingen, altijd in nauwe samenwerking met anderen. Dat er een grote behoefte aan technisch bestuurskundigen is, blijkt uit het feit dat 90% van de afgestudeerden binnen een half jaar een baan in hun vakgebied vindt. 

Functies

Door je brede opleiding en je analytische vaardigheden ben je gewild bij innovatieve ICT-bedrijven, consultancybureaus, financiële instellingen, energiebedrijven, overheden en meer. Denk aan functies als adviseur, projectleider, analist of beleidsmedewerker. Ben je liever je eigen baas? Dan kun je overwegen een eigen bedrijf of start-up op te richten. Een aantal studenten doet dat zelfs al tijdens de studie.

Promoveren

Na het behalen van je masterdiploma kun je ook kiezen voor een vierjarig PhD-programma binnen de TBM faculteit. Het onderzoek bij TBM richt zich op het oplossen van de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, energie, veiligheid en mobiliteit. Daarvoor zijn grote innovaties nodig die moeten ontstaan uit een samenspel van technologie, politiek en maatschappelijke waarden. Dit is het startpunt van waaruit wij bij TBM opereren om tot vergaande technologische oplossingen te komen, en noemen we ‘comprehensive engineering’. Bij TBM werken ingenieurs, sociale en gedragswetenschappers, economisten en filosofen samen in onderzoek naar oplossingen voor complexe hedendaagse vraagstukken.

Sectoren waar TB studenten terecht komen nadat ze hun studie hebben afgerond.


Ga verder naar Studentenervaringen