Carrieremogelijkheden

Onze maatschappij wordt steeds afhankelijker van technologie. En als TB-ingenieur heb je bagage die voor het bedrijfsleven en de overheid erg interessant is. Je snapt waar gespecialiseerde ingenieurs het over hebben. Je zoekt naar oplossingen, altijd in nauwe samenwerking met anderen. Je hebt gedegen kennis van beleid, recht en economie. Je bent analytisch sterk. En je kunt conclusies ook nog eens overtuigend verwoorden. Daarom ben je gewild bij innovatieve ICT-bedrijven, advies- en consultancybureaus, financiële instellingen, energiebedrijven, overheden en meer. 

Promoveren

Na het behalen van je masterdiploma kun je niet alleen gaan werken buiten de faculteit TBM, maar ook kiezen voor een vierjarig PhD-programma binnen de faculteit. Het onderzoek bij TBM richt zich onder andere op infrastructuren en diensten via die infrastructuren. Hierbij kun je denken aan (computer)netwerken voor telecommunicatie, financiële diensten of informatie. Of aan leidingen en kokers voor elektriciteit, aardgas, drinkwater of afval(water)verwijdering. Ook voor transport van personen en goederen zijn er verschillende infrastructuren (land, zee, lucht, spoor, ondergronds, et cetera).

Aan het werk

Door je brede opleiding en je analytische vaardigheden kun je op allerlei plaatsen terecht in uiteenlopende functies. Denk aan adviseur, projectleider, analist of beleidsmedewerker. Ben je liever je eigen baas? Dan kun je overwegen een eigen bedrijf op te richten. Een aantal studenten heeft dat zelfs al tijdens de studie gedaan. Zij werken als adviseurs/consultants of ontwikkelen simulatiemodellen en webapplicaties.

Bron: Nationale alumni enquête 2015

Alumni aan het woord

Afgestudeerd: 2013
Werkt bij: KPMG
Functie: Senior Consultant Strategy, Customer & Operations

Afgestudeerd: 2009
Werkt bij: Knab Hypotheken
Functie: Operationeel directeur

Afgestudeerd: 2012
Werkt bij: Royal Schiphol Group
Functie: Projectmanager


Ga verder naar Studentenervaringen