Opleiding
Tijdens de bacheloropleiding volg je een studieprogramma met vakken uit zowel de technische en exacte wetenschap, als uit de sociale en managementwetenschap. Denk aan techniek, wiskunde, economie, bestuur, management, ethiek, recht en beleidsanalyse. Je leert ook hoe het bedrijfsleven en openbaar bestuur werken, welke overheden er zijn en welke bevoegdheden ze hebben.
Belangrijk bij Technische Bestuurskunde is de wiskunde die je leert om cijfermatige impactmodellen voor technologische oplossingsrichtingen te kunnen maken.

Hechte community
De studie Technische Bestuurskunde staat bekend om haar hechte community. Studenten werken veel samen en de sfeer is zeer open en saamhorig. Dit wordt versterkt door de structuur van de opleiding: je werkt veel in projectgroepen waarin je oplossingen onderzoekt voor actuele kwesties.
Studievereniging Curius
Curius is de studievereniging van faculteit Techniek, Bestuur en Management, ook wel TBM genoemd. Vrijwel alle TB-studenten zijn lid van de vereniging die de studentenbelangen behartigt. De vereniging verkoopt studieboeken met korting, maar organiseert ook activiteiten als excursies naar bedrijven en overheidsinstellingen en sociale activiteiten, zoals borrels, feesten én het eerstejaarsweekend (WOEJ). Meer over Curius lees je op hun website.
Naar het buitenland
Door ervaring op te doen in het buitenland ontwikkel je jezelf zowel persoonlijk als professioneel. Dit is interessant voor werkgevers in binnen- en buitenland. Tijdens de bacheloropleiding kun je voor je minor naar het buitenland gaan. Ga naar buitenland.tudelft.nl voor meer informatie.
Stage
In het curriculum van de bachelor Technische Bestuurskunde is geen stage opgenomen. Als je buiten het curriculum praktijkervaring wilt opdoen, kun je zelfstandig een stage regelen. Je krijgt hier geen studiepunten voor. Studievereniging Curius heeft een stagebureau dat bemiddelt voor leuke stages. Je kunt ze bereiken via email of telefonisch: 015-2787819.
Extra uitdaging
Honours Programme Delft
Voor ambitieuze studenten die een extra uitdaging willen en meer aankunnen dan het reguliere lesprogramma, is er het Honours Programme Delft. Hiermee doe je extra kennis op binnen je vakgebied of erbuiten. Hierbij ontwikkel je persoonlijke vaardigheden of werk je samen met studenten van andere studies. Meer informatie over het Honours Programme Delft
Dreamteams
Wil jij verantwoordelijk zijn voor een wereldprimeur? Bij TU Delft kun je naast je studie ook meedoen aan bijzondere studentenprojecten, waarin studenten uit alle studierichtingen samenwerken. Deze Dreamteams werken bijvoorbeeld aan de snelste fiets ter wereld, de snelste zonnewagen of het hoogterecord voor zelfbouwraketten. Zij doen mee aan wereldwijde competities en zetten TU Delft op de kaart met fantastische resultaten. Meer informatie over de Dreamteams
Toptalent op sportief gebied
TU Delft ondersteunt studenten die studie en topsport combineren. Omdat een regulier onderwijsprogramma vaak lastig te combineren is met een trainingsprogramma op topsportniveau, bieden we erkende topsporters speciale voorzieningen aan. Zo kun je denken aan begeleiding door studieadviseurs en topsportcoördinators, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling Afstudeersteun Studenten (RAS), sponsoring en toegang tot de sportfaciliteiten van X. Meer informatie over topsport
Ga verder naar Het onderwijsprogramma
Studielast per week
Colleges
10-12 uur
Projecten
10-14 uur
Zelfstudie
12-16 uur
Bindend Studieadvies
De TU Delft hanteert een Bindend Studieadvies (BSA). Dit betekent dat je in het eerste studiejaar ten minste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC van de 60 punten die je kunt halen. Als je een ‘negatief Bindend Studieadvies’ krijgt, kun je je de volgende 4 jaar niet meer voor deze opleiding inschrijven.
Mentoraat
Tijdens het eerste half jaar van je opleiding heb je een mentor toegewezen gekregen. Deze ontmoet je op de introductiedag van de opleiding.