Marleen Vink

Persoonlijke informatie

  • Middelbare school: VWO NT/NG
  • Woonplaats: Delft

Waarom ben je TB gaan studeren?

Ik heb best lang getwijfeld over mijn studiekeuze. Ik vond veel verschillende studies leuk, zoals Technische Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en Civiele Techniek. Uiteindelijk heb ik voor Technische Bestuurskunde (TB) gekozen omdat bij deze studie veel verschillende aspecten aan bod komen. Het leuke aan TB vind ik dat je je aangeleerde vaardigheden direct leert toepassen op actuele maatschappelijke problemen. Voor het kiezen van een studie kan ik iedereen aanraden om zo vroeg mogelijk te beginnen met zoeken. Ik heb zelf in 4 VWO verschillende opendagen bezocht en in VWO 5 en 6 bij meerdere studies meeloopdagen gevolgd. Vooral de meeloopdagen geven een goed beeld van wat de studie inhoudt en bovendien krijg je de kans om al je vragen te stellen aan een student.

Hoe bevalt de studie?

Studeren bevalt erg goed. Wat ik fijn vind aan TB is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen tijd in te delen. Er zijn geen docenten die controleren of je je huiswerk hebt gemaakt zoals op de middelbare school. Iedereen kan hierdoor zijn eigen planning maken en zijn eigen studeertempo bepalen. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je om de zoveel tijd samen met anderen aan een project werkt, waardoor je samen kunt brainstormen en ideeën kunt uitwisselen.

Welk domein volg je en waarom?

Ik heb gekozen voor het domein Energie & Industrie, omdat ik graag wat meer natuurkundige/scheikundige vakken wilde volgen. Bij dit domein leer je van alles over duurzame energie, elektriciteitsnetwerken, kolencentrales en ga maar door.

Met wat voor vraagstukken en onderwerpen houd je je bezig?

TB focust op grote maatschappelijke problemen. Enkele onderwerpen die aan bod zijn gekomen in het eerste en tweede jaar zijn: Airbnb in Amsterdam, CO2-emissies in Rotterdam, het Identificatie- en Registratieproces van vreemdelingen, drugshandel via de Antwerpse haven en de uitbreiding van Lelystad Airport.

Wat is tot nu toe het leukste vak dat je gevolgd hebt en het leukste project dat je gedaan hebt?

Een van de leukste vakken in het eerste jaar vond ik Probleemanalyse. Tijdens dit vak werk je samen met een projectgroep aan een casus, in mijn geval over Airbnb in Amsterdam. Hierbij hebben we gekeken naar de verschillende problemen die Airbnb veroorzaakt: geluidsoverlast voor omwonenden, oneerlijke concurrentie voor hotels en een tekort aan koop- en huurwoningen.

Hoe bevalt het studentenleven in Delft en de sfeer op TB/Curius?

Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Delft. Ik woon zelf in een gezellige, grote studentenflat (van Hasseltlaan) in een huis met 9 andere huisgenoten, op 15 minuutjes fietsen van de faculteit. Ook op TB is het erg gezellig. Ik heb tijdens het eerstejaarsweekend van TB veel nieuwe vrienden leren kennen. Doordat we een relatief kleine studie zijn (vergeleken met sommige andere studies in Delft) kom je in college eigenlijk altijd bekenden tegen. Daarnaast leer je door de vele activiteiten die de studievereniging van TB, Curius, organiseert ook snel veel andere studiegenoten kennen en voel je je al snel thuis op de faculteit.

Wat wil je later gaan doen met je studie TB?

Als ik nu zou moeten kiezen wat ik later zou willen worden zou ik projectleider kiezen. Het lijkt me gaaf om veel verschillende projecten te begeleiden, het liefst projecten die te maken hebben met infrastructuur. Ik ben vooral geïnteresseerd in projecten zoals de uitbreiding van Schiphol en de aanleg van de tweede Maasvlakte.