Robyn van Houdenhoven

Persoonlijke informatie

  • Middelbare school: Atheneum NG/NT met economie
  • Woonplaats: Delft
  • Houdt van hockeyen, uitgaan en films kijken

Waarom ben je TB gaan studeren?

Technische Bestuurskunde was niet mijn eerste studiekeuze, mijn eerste keuze was namelijk Klinische Technologie. Helaas was ik niet door de selectieronde heen gekomen, dus moest ik daarna snel op zoek gaan naar een andere studie. Ik wilde graag wiskunde terug zien in mijn studie, dat vond ik namelijk een leuk vak en ik was er ook goed in. Maar een echte wiskunde-studie zag ik niet zitten. Ik wilde ook graag sociale en economische aspecten terug zien in mijn studie, dus toen ik naar deze combinatie op zoek ging kwam ik al snel bij TB uit. Ik ben toen een dag gaan meelopen met een TB-student, waarna het mij nog steeds een leuke studie leek. Toen heb ik besloten om mij in te schrijven voor TB.

Hoe bevalt de studie?

TB bevalt mij heel goed, ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Bij TB heb je een hele grote variatie in vakken die je volgt en dat vind ik erg leuk. De afwisseling tussen technische vakken en de projectvakken waar je analysetechnieken leert spreekt mij vooral erg aan. Zo heb je elke periode wel vakken die je echt goed liggen en dingen die je heel leuk vindt om te leren.

Welk domein volg je en waarom?

Ik heb voor het Informatie & Communicatie (I&C) domein gekozen. Dit vond ik wel een moeilijke keuze. Ik wist dat het domein Energie & Industrie het niet zou worden voor mij, ik vind natuurkunde en scheikunde niet heel erg leuk. Dit domein viel voor mij dus snel af. Toen bleven de domeinen Transport & Logistiek en Informatie & Communicatie nog over. Ik heb toen voor Informatie & Communicatie gekozen omdat ik niet heel goed met computers om kon gaan en ik wilde daar wel graag meer over leren.

Met wat voor vraagstukken en onderwerpen houd je je bezig?

Veel van onze vraagstukken hebben te maken met hele actuele onderwerpen waarbij veel actoren zijn betrokken. Doordat de vraagstukken en onderwerpen van de projecten vaak erg actueel zijn is het erg interessant om hiermee bezig te zijn.

Wat is tot nu toe het leukste vak dat je gevolgd hebt en/of het leukste project dat je gedaan hebt?

In het eerste jaar hebben wij een project over Airbnb gedaan. Dit vond ik echt een heel leuk onderwerp omdat dit ging over iets waar ik zelf ook al vaker gebruik van heb gemaakt. Verder vind ik alle projectvakken altijd erg leuk omdat je dan vaak gelijk toepast wat je leert.

Hoe bevalt het studentenleven in Delft en de sfeer op TB/Curius?

Het studenteleven in Delft bevalt mij heel goed. Elke donderdag is er borrel op de faculteit bij TB Café, dit is altijd erg gezellig en hier leer je ook veel van je medestudenten kennen. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd door Curius, die zijn altijd leuk om aan deel te nemen. Ik zit dit jaar in de Activiteiten Commissie, de AC. Met deze commissie organiseer ik activiteiten waar alle bachelor TB-studenten aan kunnen deelnemen.

Wat wil je later gaan doen met je studie TB?

Ik weet nog niet precies wat ik later wil worden, ik hoop hier gedurende mijn studie nog achter te komen. Wel lijkt het mij erg leuk om bij een groot internationaal bedrijf te gaan werken.

Buitenlandervaringen en/of stage-ervaringen

Het lijkt mij erg leuk om gedurende mijn studie nog naar het buitenland te gaan voor een eventuele stage, hier kan je mee worden geholpen door de faculteit. Ook via Curius is het mogelijk om naar het buitenland te gaan: er zijn verschillende commissies die buitenlandreizen organiseren waaraan je kunt deelnemen.

Tips bij het maken van je studiekeuze

Mijn tip is dat je niet altijd bij je eerste keuze moet blijven hangen, maar dat soms je tweede keuze ook heel goed bij je past. Ik denk dus dat het heel belangrijk is om bij veel verschillende studies te gaan kijken.