Seoul SNU

안녕!

De uitwisseling begon voor mij eind augustus. Een week voordat het semester officieel begon besloot ik naar Seoul te gaan. Was ik zenuwachtig? Ja, een beetje. Ik zou een tijd naar een land gaan waar ik heel weinig vanaf wist. Maar ik was vooral erg nieuwsgierig. Ik stond op het punt een nieuw semester in het buitenland te beginnen en ik kon niet wachten tot het zou beginnen.

Seoul is in de zomer warm en vooral heel vochtig. De campus van SNU is heel mooi gelegen in de bergen. Bovendien is de campus megagroot: het is 4,2 km2 groot, waardoor het voelt als een klein dorp. 

SNU heeft alles, van een College of Engineering, waar ik mijn cursussen zou volgen, tot een College of Humanities. In mijn eerste week bij SNU merkte ik al dat de werkdruk hoger was in vergelijking met mijn studentenleven in Delft. Dat is logisch, omdat het semester iets eerder eindigt dan in Nederland. Hun methoden zijn ook compleet anders. Aanwezigheid is verplicht en elke week moet je huiswerkopdrachten inleveren of je hebt een quiz.

Uiteraard is SNU veel meer dan alleen studeren, hoewel de Koreaanse studenten wel weten hoe ze echt moeten studeren (en dan bedoel ik ook: echt). Er zijn veel clubs in SNU. De meest bekende onder internationale studenten SNUBuddy. Wanneer je je aanmeldt voor dit programma, krijg je een buddy toegewezen en daar doe je veel mee samen. Ze helpen je de campus te leren kennen en je komt in contact met veel Koreaanse vrienden en andere uitwisselingsstudenten. Persoonlijk besloot ik ook om lid te worden van het SNU-dameshandbalteam. De wekelijkse training en de wedstrijden hebben mijn leven op de campus zeker leuker en levendiger gemaakt.

Hoe gaaf het leven op de campus van SNU ook was, Seoul zelf was echt fantastisch. De stad is druk en de mensen zijn vriendelijk. Elk gebied in Seoul heeft zijn eigen "sfeer", dus we hebben ons nooit verveeld. Er zijn veel plaatsen om te bezoeken zoals Gyeongbokgung Palace, Bukchon Hanok Village, Gwangjang Market enz. We probeerden de traditionele Koreaanse kleding Hanbok en namen zelfs deel aan een traditionele theeceremonie. Maar voor mij was het beste deel van Seoul (en Korea) waarschijnlijk de food-loving cultuur tijdens het uitgaan. Eten is overal te krijgen en het is goedkoop. Dus hebben we bijna nooit voor onszelf gekookt. In Korea vroegen mensen me in plaats van "Hoe gaat het?", "Heb je al gegeten?", wat precies beschrijft hoe belangrijk voedsel binnen de cultuur is.

Aan het einde van het semester, na alle examens, deadlines, afscheidsfeestjes en ceremonies, besloot ik met een paar vrienden naar Busan te gaan. Busan is de tweede meest bevolkte stad en bekend om zijn verse vis. In Busan bezocht ik onder anderen de beroemde vismarkten, de beroemde stranden en Gamcheon Culture Village. Hoewel Busan zo'n grote stad is, had het een landelijk gevoel. Daarom was dit het perfecte einde van mijn semester in Seoul.

Er zijn vast een miljoen meer dingen die ik kan vertellen over de cursussen, de mensen, het studeren, enz., maar ik zal het hierbij laten. De mensen die ik heb ontmoet, de dingen die we samen hebben gedaan en de plaatsen die ik heb gezien, zorgen ervoor dat ik mijn uitwisselingsperiode in Seoul nooit zal vergeten.

xoxo Nicki

P.S. 안녕 wordt uitgesproken als "annyeong" en betekent Hallo. Je zou denken dat ik de Koreaanse taal ken, maar geloof me, verder dan dit gaan mijn schrijfvaardigheden niet.