Toelatingseisen

De toelatingseisen voor de opleidingen zijn afhankelijk van de vooropleiding die je hebt afgerond en de bacheloropleiding die je wilt gaan volgen. Hieronder worden de toelatingseisen uitgelegd en vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Toelating per profiel

Beschik je over een VWO-diploma? Onderstaand vind je informatie over toelating tot de BSc Technische Bestuurskunde per profiel:

  • Natuur & Techniek: direct toelaatbaar;
  • Natuur & Gezondheid: toelaatbaar met extra Natuurkunde en Wiskunde B;
  • Economie & Maatschappij: toelaatbaar met extra Natuurkunde en Wiskunde B;
  • Cultuur & Maatschappij: toelaatbaar met extra Natuurkunde en Wiskunde B.

HBO-/WO-instroom

Heb je een propedeusediploma van een hbo-opleiding of van een andere WO-opleiding gehaald, dan kun je onder bepaalde voorwaarden starten met het eerste jaar BSc Technische Bestuurskunde. Belangrijk hierbij is dat wiskunde B en natuurkunde op het vereiste VWO-niveau zijn. Meer informatie over HBO-/WO-instroom

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma geeft toegang tot TU Delft als dit gelijkwaardig is aan het VWO-diploma en profiel. TU Delft stelt dit na de aanmelding vast. Met een buitenlands diploma moet je je voor 1 april aanmelden. De onderwijsadministratie van TU Delft kan je hier meer informatie over geven. Meer informatie over instroom vanuit het buitenland

Geen geldig diploma

Het colloquium doctum is een bijzondere en strenge toelatingsprocedure voor aankomende studenten die op grond van hun diploma niet direct toelaatbaar zijn tot een universitaire studie:

  • 21 jaar of ouder zijn op de dag dat de opleiding begint.
  • Een Nederlandstalige vooropleiding hebben gevolgd, en dus over voldoende uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands beschikken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Contact Centre ESA, onder vermelding van Colloquium Doctum.