Vakgebied

Innovaties zoals Airbnb, het elektronisch patiëntendossier of pakketbezorging via drones brengen grote veranderingen teweeg in het leven en de leefomgeving van mensen. Voor deze en alle andere vernieuwende technologieën geldt dat deze pas een succes worden als rekening wordt gehouden met de impact ervan voor iedereen die ermee in aanraking komt. Vanuit die behoefte is een heel eigen vakgebied ontstaan: Technische Bestuurskunde.

Een Technisch Bestuurskundig ingenieur kan modelleren wat de mogelijke effecten zijn van verschillende technologische oplossingen en voor een bepaalde oplossing alle verschillende belangen meenemen. Je krijgt gedegen technologische kennis die je kunt combineren met kennis uit de sociale, economische en managementwetenschappen.

Omdat technologie in alle vezels van de samenleving zit, is je uiteindelijke werkplek sterk afhankelijk van je eigen interesses en keuzes. 

Domeinen

Bij Technische Bestuurskunde kies je in het eerste jaar uit een van de drie technologiespecialisaties: Energie & Industrie, Informatie & Communicatie en Transport & Logistiek.


Ga verder naar De opleiding