Vakgebied

Innovaties als Airbnb, het elektronisch patiĆ«ntendossier of pakketbezorging via drones, brengen grote veranderingen teweeg in ons leven en onze leefomgeving . Voor deze en alle andere vernieuwende technologieĆ«n geldt dat deze pas een succes worden als rekening wordt gehouden met de impact ervan op iedereen die ermee in aanraking komt.  Om zowel met de technologie als met het sociale aspect rekening te houden is de Bachelor Technische Bestuurskunde ontstaan.

Als Technisch Bestuurskundig ingenieur kan je modelleren wat de mogelijke effecten zijn van verschillende technologische oplossingen. Een oplossing kan voor de ene partij een zegen zijn en voor andere partijen veel nadelen met zich meebrengen. In je analyse neem je alle verschillende belangen mee en kun je kennis combineren uit de sociale, economische en managementwetenschappen.

Omdat technologie in alle vezels van de samenleving zit, is je uiteindelijke werkplek sterk afhankelijk van je eigen interesses en keuzes. 

Domeinen

Halverwege je eerste jaar kies je een technologische specialisatie. De drie technische domeinen waaruit je kunt kiezen zijn; Energie & Industrie, Informatie & Communicatie en Transport & Logistiek. Binnen ieder domein is jouw expertise aanvullend op die van de meer traditionele ingenieurs. Jij wordt namelijk getraind om ook de niet-technische omgeving van het technische systeem in je analyse te betrekken. 

Uiteraard word je aan het begin van het eerste jaar goed begeleid in de keuze voor je domein. Je krijgt voorlichting en er is een mogelijkheid om met studenten uit het domein te praten. 


Ga verder naar De opleiding