Vakgebied

Ben je goed in wiskunde en andere exacte vakken, maar ook geïnteresseerd in economie, bestuur, management en recht? Ben je onderzoekend, praktijkgericht, maatschappelijk betrokken en ondernemend? Dan is Technische Bestuurskunde iets voor jou. Je leert om te gaan met vraagstukken op het snijvlak van maatschappij, bedrijfsleven en techniek. Hierin zijn vaak tegenstrijdige belangen tussen stakeholders. Als technisch bestuurskundige sla jij met je brede kennis de brug tussen verschillende stakeholders om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen.

Bij Technische Bestuurskunde kun je kiezen uit drie technologiespecialisaties: de domeinen. Jouw specialisme hierbij is de bijzondere TB-aanpak van problemen met zowel technische als organisatorische, juridische en economische aspecten.

Energie & Industrie

Bij het E&I-domein leer je over de infrastructuren waarmee elektriciteit, water en gas bij ons thuis komen. Je leert hoe we er voor kunnen zorgen dat deze infrastructuren minder kwetsbaar zijn voor menselijke fouten, natuurrampen of aanslagen.
Lees verder

Informatie & Communicatie

In het I&C-domein maak je kennis met de technische vraagstukken van informatie- en communicatiediensten. Je leert hoe deze ontstaan in een omgeving waarin verschillende partijen samenwerken en waarin de maatschappelijke context altijd meetelt.
Lees verder

Transport & Logistiek

In het T&L-domein leer je niet alleen over reizigers en goederen, maar ook over vervoermiddelen en over de infrastructuur. Je maakt kennis met transport ‘te land, ter zee en in de lucht’ – niet alleen over weg- en railvervoer, maar ook over luchtvaart, zeevaart, binnenvaart en buisleidingen.
Lees verder


Ga verder naar De opleiding