BSc Technische Informatica

Zelfrijdende auto’s, navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag, zorgrobots en het zoeken in films en plaatjes. Tijdens de opleiding Technische Informatica leer je hoe je software en dataverwerking ontwikkelt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en misschien wel de nieuwe YouTube. Wiskundig analyseren en modelleren, logisch nadenken, het werken met concepten van programmeertalen en het programmeren van algoritmen zijn hierbij van belang, maar ook samenwerking is belangrijk. Daarom werk je elk half jaar met enkele medestudenten aan een project, waarbij je bijvoorbeeld een intelligente bot in een computergame ontwerpt.

Diploma: BSc Technische Informatica 

Voertaal: Engels

Start: september

Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Vorm: voltijd - op campus


Andere scholieren bekeken ook:

Electrical Engineering

Elektrische energie en informatie -van zonnecel tot smartphone. Lees meer

Informatica op de universiteit

Het verschil tussen Technische Informatica en Informatica is veel kleiner dan je denkt. Bij Technische Informatica leer je niet alleen de stof te begrijpen, maar ook de theorie toe te passen in hun technische context.

HBO Informatica

Op het hbo leer je de nieuwste technieken toepassen en op de universiteit leer je de nieuwste technieken te begrijpen om vervolgens de nieuwste technieken te ontwikkelen. Lees meer