Just Ruitenberg


Werkt bij: Prorail
Functie: Technisch Trainee / Assistent Tracémanager
Afgestudeerd: 2015

 

 

Na zijn bestuursjaar bij studievereniging VvTP, koos Just Ruitenberg voor de masteropleiding Applied Physics. Na een succesvolle onderzoeksstage aan de Columbia University in New York is hij bij Philips aan de slag gegaan. Tegenwoordig werkt Just bij ProRail waar hij verantwoordelijk is voor het spoorwegnet in de regio Dordrecht.

Onderzoek en innovatie

“Ook na mijn studie bleven onderzoek en innovatie mij interesseren. Daarom ben ik begonnen als Intellectual Property Counsel bij Philips. Ondanks alle enthousiasmerende uitvindingen werd mij duidelijk dat dit werk voor mij niet de juiste keuze was omdat het erg solitair was.”

Schot in de roos

“Daarna leek het mij nuttig en vooral leerzaam om verschillende rollen binnen één organisatie uit te proberen. Het ProRail traineeship was een schot in de roos: veel maatschappelijke relevantie, veel verantwoordelijkheid en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.”

Operationeel verantwoordelijk

“Momenteel werk ik als Assistent Tracémanager. Ik ben operationeel verantwoordelijk voor het spoor binnen het gebied Dordrecht. Ik coördineer bijvoorbeeld de uitvoering van het onderhoud, stuur een team aan en probeer storingen structureel te voorkomen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn master. Vooral het logisch en abstract denken doe ik nog dagelijks. Ik ben altijd op zoek naar goede oplossingen voor een probleem.”