Sander Senhorst


Al vanaf dat ik heel erg jong was, ben ik erg geïnteresseerd geweest in de wereld om mij heen. Die kenmerkende 'waarom'-periode hield bij mij nooit echt op; alles wat ik zag wilde ik kunnen begrijpen.

Toen ik op de middelbare school het vak natuurkunde kreeg, was dit ook een van de vakken die ik het interessantst vond. Vanaf het begin had ik dus eigenlijk al wel het idee dat ik later natuurkunde wilde studeren.

Het is voor mij zeker de juiste keuze geweest: na het eerste jaar al, had ik al het gevoel de beginselen van vrijwel alles te begrijpen. Wat ik zelf heel opmerkelijk vond, was dat vrijwel alle wiskunde die bij de vakken Analyse behandeld is in het eerste jaar, ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Dat helpt mij om gemotiveerd te blijven, ook bij de vakken die misschien wat minder natuurkundig lijken.

Omdat ik in het eerste jaar goede cijfers haalde, heb ik in het tweede jaar  de kans gekregen om met het Honours Track mee te doen: een project georganiseerd vanuit de TU Delft waar je bovenop het reguliere programma extra verdieping en verbreding krijgt aangereikt. Hierdoor kan ik nog dieper op alle onderwerpen ingaan.

Ook de vrije tijd die ik daarnaast nog overhoud kan ik in Delft goed invullen met leuke sport- en gezelligheidsverenigingen. Delft is misschien een kleine stad, maar het studentenleven is overal goed merkbaar.