Willem Diepeveen


Ik ben inmiddels tweedejaars student van de dubbele bachelor Technische Wiskunde-Technische Natuurkunde (TW-TN). Ik heb dus ongeveer twee jaar geleden de keuze voor deze studie gemaakt. Uiteindelijk ben ik blij dat ik tot deze beslissing ben gekomen, maar het had maar niks gescheeld of het had heel anders gelopen kunnen zijn.

Ik was destijds al vroeg begonnen met het zoeken naar een vervolgopleiding. Ik was mij in het begin van de vijfde klas namelijk al aan het oriënteren. Toen ik voor m’n állereerste open dag (die in Delft was) bij de állereerste studie ging kijken, dacht ik gelijk dat ik verkocht was. De professor die daar zijn praatje gaf, was zó overtuigend en vertelde zó meeslepend dat ik niet anders kon dan deze studie boven aan m’n lijstje zetten. Delft stond verder ook hoog op m’n lijstje, omdat het me een leuke studentenstad leek. Kortom, ik was na één open dag gelijk achter mijn studiekeuze. Althans, dat dacht ik.

Deze bewuste studie was namelijk noch TN noch TW. En pas toen ik drie weken voor de inschrijfdeadline een meeloopdag bij deze studie ging doen, besefte ik pas dat dit niet de studie voor mij was.

Ik heb nog in de trein terug naar huis gekeken wat er verder beschikbaar was aan meeloopdagen. Omdat de studie TN mijn tweede keuze was, ging ik kijken of daar nog meeloopdagen beschikbaar waren. Er was echter alleen nog een meeloopdag voor de dubbele bachelor. Ik ben dus maar gewoon naar deze meeloopdag gegaan zonder dat ik wiskunde eigenlijk als een serieuze optie in m’n achterhoofd had.

Na een dag meelopen bij TWTN was ik er echter heilig van overtuigd, dat dit hem wel ging worden. Ik snapte niks van de stof die behandeld werd, maar ik vond het er zo gaaf uitzien dat ik dit ook wilde kunnen.

Ik heb mij na die meeloopdag gelijk ingeschreven en ik heb er tot op de dag van vandaag nooit spijt van gehad!