Carrièremogelijkheden

Als technisch wiskundige vervul je een brugfunctie tussen wiskunde en problemen uit de praktijk. Je kunt onderliggende verbanden zien en bent analytisch sterk. Je kunt bovendien goed communiceren, omdat je veel samenwerkt met specialisten uit andere vakgebieden. Deze eigenschappen én het feit dat je leert om zelfstandig en kritisch na te denken en inzichten te delen met anderen, maakt je zeer gewild op de arbeidsmarkt. 

Promoveren

Een wetenschappelijke carrière begint met een promotietraject van de EEMCS Graduate School. Binnen onze faculteit wordt toonaangevend onderzoek gedaan binnen de deelgebieden van Technische Wiskunde onder begeleiding van gerenommeerde hoogleraren en docenten. Je werkt in een diverse, internationale omgeving en je verdiept en verbreedt je kennis in vier jaar middels het Doctoral Education Programme van de Graduate School. Uiteindelijk schrijf je een proefschrift waarin je jouw bijdrage aan de wetenschap vastlegt. Na de promotie mag je dr. ir. (PhD) voor je naam zetten.

Aan het werk

Veel afgestudeerden kiezen voor een baan bij de overheid, in het onderwijs of het bedrijfsleven. Denk aan onderzoeks- en managementafdelingen van multinationals, zoals KPN en Shell. Of denk aan ingenieurs- en adviesbureaus, zoals McKinsey. Ben je meer geïnteresseerd in de financiële sector? Dan kun je aan de slag bij banken en verzekeringsmaatschappijen, bijvoorbeeld ING en Aegon. Het Nederlands Forensisch Instituut, de Belastingdienst en het Centraal Bureau voor de Statistiek behoren ook tot de mogelijkheden. Voor een wetenschappelijke carrière zijn er mogelijkheden bij universiteiten en TNO.

Salarisindicatie

Het gemiddelde startsalaris van een afgestudeerde wiskundige bedraagt €2.850,- euro bruto per maand. Pas afgestudeerden vinden na anderhalve maand een betaalde baan (WO Monitor, 2013).

Alumni aan het woord


Werkt bij: ORTEC
Functie: Solution Consultant
Afgestudeerd: 2012

Frank Tabak

'Als Solution Consultant bij ORTEC werk ik voor Air France-KLM aan hun revenue management systeem. Ik werk nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van het systeem uit om dit state-of-the-art te houden. In deze functie houd ik me voornamelijk bezig met big data analyses, testen en onderzoek.'


Werkt bij:
Ernst & Young en Universiteit van Amsterdam
Functie: 
Advisor en promovendus
Afgestudeerd: 2013

Jarno Hartog

'Bij Ernst & Young adviseer ik organisaties bij het ontwerp, de implementatie en de validatie van modellen voor markt- en kredietrisico en houd ik me bezig met waarderen van complexe financiële instrumenten.
Mijn promotieonderzoek bij de Universiteit van Amsterdam gaat over het ontwerp van optimale statistische procedures voor classificatieproblemen in netwerken.'


Werkt bij: ABN AMRO
Functie: Market Risk Officer
Afgestudeerd: 2014

Merel Stout

'In 2014 ben ik bij ABN AMRO begonnen als risk trainee. Nu werk ik bij Market Risk Management in de dealing room, waar ik de risico’s van de Foreign Exchange Trading desk analyseer.'


Ga verder naar Studentenervaringen