Anne-Fleur Janssen

"Twee van mijn leukste studies gecombineerd"


Al vroeg wist ik dat ik iets met wiskunde wilde gaan studeren, maar alleen Technische Wiskunde leek mij te abstract. Bovendien zocht ik meer uitdaging tijdens mijn studie, net zoals op de middelbare school. Toen ik hoorde over de dubbele bachelor Technische Wiskunde – Technische Natuurkunde, was ik dan ook meteen enthousiast; twee van mijn leukste studies gecombineerd en net iets meer uitdaging dan één studie.

De overstap van de middelbare school naar de universiteit vond ik heel fijn. Hoewel je lange dagen maakt, heb je meer vrijheid om zelf te beslissen wanneer je alle stof behandelt. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om hulp te vragen, mocht dat nodig zijn. De vakken zijn zeer divers, zoals Inleiding Programmeren, Thermodynamica en vakken waarin je stellingen moet bewijzen. In het eerste jaar vond ik Voortgezette Analyse en Lineaire Algebra het interessantst. Dit zijn wiskundevakken, die vanuit natuurkunde worden gegeven.

Na het eerste jaar kan ik zeggen dat de studie voor mij genoeg uitdaging biedt. Als je goed plant en de stof bijhoudt, kun je de studie combineren met een studie- of een studentenvereniging of actief sporten. Dit komt doordat de vakken veel overlap hebben, waardoor je maar één extra vak per kwartaal volgt. Ook heb je in het derde jaar geen minor, maar volg je vakken, die reguliere studenten in een ander jaar hebben gehad.

De studie is erg breed, daarom weet ik nog niet wat ik er later mee wil doen. Nu neig ik naar optimalisatie van bijvoorbeeld vervoersstromingen of naar consultancy.