Lotte van Dongen

‘De natuurkunde en wiskunde zijn beiden heel divers’


Mijn studiekeuze vond ik ontzettend lastig. Na veel open dagen en meeloopdagen twijfelde ik nog tussen twee studies; econometrie en natuurkunde. Het leek me namelijk leuk om wiskunde toe te passen. Toch heb ik besloten om Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde te gaan studeren, vooral omdat het een brede uitdagende studie is waarbij ik mijn opties voor later open houd.

In het begin van het eerste jaar was het wel even wennen, omdat het tempo van de stof veel hoger ligt, maar je rolt vrij snel en gemakkelijk in het leven als student. Daarnaast is de dubbele bachelor gelukkig niet dubbel zo veel werk. Ik moet natuurlijk veel studeren en goed plannen, maar dat is niet zo erg als de stof je interesseert en ik heb nog tijd om leuke dingen te doen.

De natuurkunde en wiskunde zijn beiden heel divers, waardoor de studie afwisselend is. In het eerste jaar krijg je bijvoorbeeld Elektriciteit en Magnetisme, maar leer je ook programmeren en hoe je abstracte bewijzen moet formuleren. Mechanica en Relativiteitstheorie vond ik het leukste vak, omdat je daar de natuurkunde vanaf de basis opbouwt en alle formules zelf af gaat leiden.

Ik kan met mijn masterkeuze nog alle kanten op. Wellicht ga ik werken in de financiële sector, help ik bij het ontwikkelen van medische apparatuur of het ontdekken van een nieuw fysisch deeltje. Voorlopig zit ik in ieder geval prima op mijn plek in Delft!

/* */