Willemijn van Varik

'Tussen de twee studies zit veel overlap'


Naam: Willemijn van Varik
Studiejaar: 2

Het maken van mijn studiekeuze vond ik erg lastig. Mijn voorkeur veranderde vrijwel elke week: van Econometrie tot Geneeskunde en van Electrical Engineering tot Life, Science and Technology. Uiteindelijk besloot ik de dubbele bachelor Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde te doen, omdat ik deze vakken op de middelbare school het interessantst vond. Daarnaast is de studie uitdagend en kan ik na de studie nog steeds bijna alle kanten op.

De wiskundige vakken zijn redelijk abstract en theoretisch. Bij deze vakken neem je wiskundige stellingen niet zomaar aan, ze worden eerst bewezen. Bij Natuurkunde ben je juist weer meer bezig met verschijnselen uit de praktijk, bijvoorbeeld bij de vakken Thermodynamica en Elektriciteit & Magnetisme. Deze afwisseling maakt dat ik erg blij ben met mijn studiekeuze.

Vooraf dacht ik dat de studie erg zwaar zou worden, maar dat vind ik tot nu toe gelukkig wel meevallen. In het begin moest ik natuurlijk wel even wennen aan het verschil met de middelbare school, maar dat went gelukkig snel. Tussen de twee studies zit veel overlap, waardoor je bij de dubbele bachelor in een jaar ‘slechts’ 12 studiepunten meer kunt halen dan bij andere studies (72 in plaats van 60). Natuurlijk betekent dit dat er periodes zijn waarin je harder moet werken, maar er blijft ook tijd over om leuke dingen te doen!

/* */