Voorlichtingsactiviteiten

Er worden verschillende voorlichtingsactiviteiten aangeboden die je kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Je kunt deelnemen aan onder andere online proefstuderen of Pre-University Calculus volgen.

Open dagen

Heb jij interesse in een bepaalde opleiding en wil je weten wat deze opleiding inhoudt? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Bekijk hier onze online voorlichting.

Junior TU Delft
Zit je in 5 of 6 vwo en ben je op zoek naar extra uitdaging? Dan is Junior TU Delft wellicht iets voor jou! Het themablok 'Foutverbeterende Codes' is voor getalenteerde wiskunde-leerlingen een mooie kans om kennis te maken met een niet alledaags onderwerp uit de wiskunde. Docenten Emiel van Elderen en Joost de Groot hebben een pittig wiskundeblok neergezet dat een echte uitdaging kan bieden aan vwo-leerlingen die wiskunde interessant vinden.

Wiskunde Actief
Zit je in 5 of 6 vwo en heb je interesse in de dubbele bachelor Technische Wiskunde en Natuurkunde? Kom dan in maart en/of april vier middagen naar de TU Delft voor de masterclasses Wiskunde Actief. In vier middagen maak je kennis met een wiskundig onderwerp, zoals 'Glijbanen: De topsnelheid van zwaartekracht' of 'Inleiding in de cryptografie: Openbare geheimtaal'.

Online Proefstuderen
Wil je de dubbele bachelor Technische Wiskunde en Natuurkunde aan de TU Delft gaan studeren? Met Online Proefstuderen ervaar je hoe dat is. De module duurt drie weken met een geschatte tijdsbesteding van twee uur per week. Je volgt korte online colleges en maakt opdrachten, waarbij je online wordt begeleid door een student.

Meeloopdag
Zit je in 5 of 6 vwo? Kom dan langs en maak kennis met de opleiding. Je loopt online mee met een eerstejaars student. Je volgt een college, doet mee aan een practicum of een project, krijgt de faculteit te zien, eet in de kantine en bezoekt de studievereniging. Meeloopdagen worden aangeboden van oktober t/m mei. Er zijn geen vaste meeloopdagen. Na je inschrijving neemt de student contact met je op om een meeloopdag te plannen.

Pre-university Calculus MOOC
Deze gratis online cursus brengt je wiskundekennis weer op niveau, voordat je in september start met een technische opleiding aan de universiteit.

Pre-university Calculus (self-paced)
Overweeg jij om een technische studie te gaan doen na het vwo? Oefen en verbeter je wiskunde-B kennis met de Pre-University Calculus course!

Ga verder naar ContactSpecifieke vragen?

Neem contact op met onze studieadviseur:

GertJan Broekman

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW)

/* */