SKC

Studiekeuzecheck

De bachelor Technische Wiskunde is een leuke en uitdagende studie, maar komt niet altijd overeen met wat aankomende studenten verwachten. De bacheloropleiding Technische Wiskunde vindt het dan ook belangrijk dat je voor je start van je studie ervaart hoe het is om deze studie te doen, zodat je kunt bepalen of deze opleiding bij je past. Om deze reden is er een studiekeuzecheck (SKC) voor alle studenten die in september 2021 met de opleiding willen starten.

Voertaal

De voertaal van de opleiding is Nederlands. Alle communicatie zal in het Nederlands zijn, de voertaal tijdens de SKC is Nederlands en Engels.

Wat houdt de SKC in?

Het belangrijkste onderdeel van de SKC is de SKC-dag. Op die dag kom je naar de campus van de TU Delft om te proeven hoe het is om te studeren. Je krijgt voorbeelden van hoorcolleges, werkcolleges en mogelijk zelfs een klein tentamen. Er zal ook gelegenheid zijn om in een ongedwongen sfeer alvast kennis te maken met de opleiding, docenten en toekomstige medestudenten.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 is het zeer waarschijnlijk dat de verplichte SKC-dag een online bijeenkomst zal worden.

De SKC-dagen voor studenten die in september 2021 met de bachelor Technische Wiskunde willen beginnen zijn op:

  • De data worden later bekend gemaakt.

Ter voorbereiding van de SKC-dag dien je ook thuis al het een en ander te doen, zoals het invullen van een vragenlijst en huiswerk ter voorbereiding van de SKC-dag.

Op basis van de SKC krijg je van de opleiding een advies over hoe goed de bachelor Technische Wiskunde bij je past. Dit advies is niet bindend. Het is aan jou om te bepalen of je het opvolgt of niet.

Aanmelden voor de SKC

Je dient voor 1 mei 2021 een inschrijfverzoek in via studielink voor de bachelor Technische Wiskunde. Je ontvangt na aanmelding in studielink meer informatie over hoe je je kan aanmelden voor de studiekeuzecheck. 

Contact

Heb je vragen over de SKC, neem dan contact op via het volgende e-mailadres: skc-ewi@tudelft.nl.