Annemieke Brouwer

"Wiskunde is juist heel afwisselend"


Op zoek naar de juiste studie leek van alles me leuk en interessant. Ik vond wiskunde heel leuk en ik was er ook goed in, dus daar wilde ik wel iets mee doen. Er zijn genoeg studies waar je veel wiskundevakken krijgt. Eigenlijk vond ik van die studies vooral het wiskundedeel interessant, maar echt een studie wiskunde? Dat leek me erg eenzijdig: de hele dag alleen maar wiskunde...

Na een meeloopdag bij Technische Wiskunde bleek gelukkig het tegendeel waar! Uit eigen ervaring kan ik nu vertellen dat de studie juist heel afwisselend is. In het eerste jaar krijg je echte wiskundevakken, leer je programmeren, ga je in groepjes aan de slag met een probleem uit de praktijk en volg je een keuzevak bij een andere studie, waar je wiskunde toepast.

In het begin was het wel even wennen, want het tempo aan de TU Delft ligt een stuk hoger dan op de middelbare school. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ik heb zelf heel veel aan mijn medestudenten gehad, bijvoorbeeld voor extra uitleg of door samen aan opdrachten te werken. 

Het leuke aan mijn studie vind ik dat je er nog alle kanten mee op kunt. Je leert wiskunde toepassen op verschillende vakgebieden, van de gezondheidszorg tot de financi√ęle wereld. Waar ik later precies terecht kom weet ik nog niet, maar keuze genoeg! 

/* */