Boaz van der Vlugt

"De focus ligt op het toepassen van de theorie op andere vakgebieden"


Net als veel andere technische studenten waren de exacte vakken op de middelbare school mijn sterke punt. Wiskunde, natuurkunde en economie vond ik vooral erg interessant. Toch twijfelde ik over wat ik wilde studeren; wiskunde vond ik het allerleukst, maar ik was onzeker of ik wel alleen met theorie bezig wilde zijn. Technische Wiskunde werd toen een aantrekkelijke optie, omdat er veel focus ligt op het toepassen van de theorie op andere vakgebieden.

Inmiddels ben ik erg tevreden met mijn studiekeuze. Naast het volgen van de basisvakken, zoals Algebra, Analyse en Wiskundige Structuren, ben ik ook veel bezig met verschillende projecten. Daarnaast heb ik ook de optie om keuzevakken te volgen bij andere studies. Vergeleken met de middelbare school ligt het tempo wel een stuk hoger en wordt er meer zelfstandigheid verwacht. Hierdoor vond ik de studie aanvankelijk ook wel lastig, maar ik kan gemotiveerd blijven door het feit dat ik de stof heel interessant vond.

Persoonlijk vind ik het vak Modelleren het leukst. Hier draait het om het vertalen van een situatie uit de praktijk naar een wiskundig ‘model’, om hier vervolgens voorspellingen mee te maken. Dit proces vind ik boeiend en je werkt samen met andere studenten.

De studie is veelzijdig, dus ik kan later verschillende kanten op. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om met data of statistiek bezig te zijn, maar optimalisatie trekt mij ook heel erg.

/* */