Iris Kooijman

Wiskunde is juist super veelzijdig!


Tijdens mijn middelbareschooltijd heb ik mij lange tijd afgevraagd wat ik wilde gaan studeren. Ik heb talloze open dagen bezocht van de meest uiteenlopende studies tot ik uiteindelijk naar een open dag van Technische Wiskunde aan de TU Delft ging. Ik vond wiskunde op de middelbare school altijd al leuk, maar het idee om 7 dagen in de week met wiskunde bezig te zijn, leek me een beetje veel van hetzelfde.

Toch ben ik naar die open dag gegaan om even te kijken. Daar kwam ik erachter dat wiskunde juist super veelzijdig is! Van Modelleren tot Kansrekening, van Wiskundige Structuren tot Analyse; er zijn veel onderdelen in de wiskunde die best van elkaar verschillen waardoor het nooit verveelt.

Inmiddels heb ik het eerste jaar afgerond en heb ik het heel erg naar mijn zin. De opleiding is best kleinschalig waardoor je elkaar allemaal kent en de sfeer heel gezellig is. Je kunt gemakkelijk wat vragen aan docenten of studentenassistenten; hierdoor blijf je nooit met onbeantwoorde vragen zitten.

Wat ik later na de studie wil doen, weet ik nog niet. Wiskunde kom je namelijk op zoveel plekken tegen, dat je na je studie veel verschillende kanten op kunt. Op dit moment lijkt het me leuk om in de financiële wereld te werken , maar ook de kant van de optimalisatie vind ik interessant.

/* */