Kilian Buis

"Tijdens Modelleren werk je in een groepje en pas je de geleerde wiskunde toe op de realiteit"

Het maken van een studiekeuze vond ik erg lastig. Wiskunde vond ik het allerleukste op de middelbare school, terwijl ik het beste was in scheikunde. Hierdoor heb ik lang getwijfeld tussen deze twee studies. Uiteindelijk heb ik voor wiskunde gekozen, omdat ik denk dat je daar later heel veel verschillende kanten mee op kan gaan. Inmiddels heb ik zeker geen spijt van mijn studiekeuze.

De eerste weken moest ik erg wennen aan het tempo. Het gaat allemaal een stuk sneller dan op de middelbare school en er wordt verwacht dat je meer zelfstandig werkt. Dit maakte het in het begin erg lastig, maar ook wel uitdagend en leuk, omdat je veel vrijheid hebt.

De studie is opgebouwd uit een aantal basisvakken, zoals Wiskundige Structuren en Algebra. Daarnaast krijg je ook het vak Modelleren. Hierbij krijgen we een probleem wat we moeten oplossen met behulp van wiskundige modellen. Wat dit vak erg leuk maakt, is dat je in een groepje werkt en dat je de geleerde wiskunde kunt toepassen op de realiteit.

Nog leuker vind ik het vak Analyse 1. Dit is een vak dat voortbouwt op de middelbare school. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je moeilijke functies kan differentiëren en integreren. Bij Analyse 2 doe je hetzelfde, maar dan met behulp van vectoren en matrices.

Na mijn studie lijkt het me leuk om een consultant te worden. Ook lijkt het me leuk om iets te doen met optimaliseren of de financiële kant op te gaan.

 

/* */