Yanna van der Vlugt

‘Wiskunde kun je toepassen in verschillende sectoren, zoals de gezondheid’


Wiskunde was op de middelbare school altijd een van mijn lievelingsvakken, maar om het nou echt te gaan studeren, is lang niet in mij opgekomen. Je kunt toch alleen maar wiskundedocent worden? Niets bleek minder waar! Bij Technische Wiskunde wordt je opgeleid om wiskunde toe te passen in verschillende sectoren, zoals logistiek en gezondheid.

Inmiddels heb ik ontdekt hoe veelzijdig de studie is. Waar je het ene uur met abstracte bewijzen bezig bent, zit je het andere uur te programmeren en even later weer aan een project. Er zijn ook keuzevakken, zodat je kunt ontdekken hoe andere studies wiskunde toepassen of in welke onderwerpen je je écht wilt verdiepen.

Een van mijn lievelingsvakken is Wiskundige Structuren. Hierbij leren we hoe de wiskunde is opgebouwd door middel van logisch redeneren en bewijzen. Het grootste verschil tussen het vwo en de universiteit is dat je veel zelfstandig moet werken. Wiskunde is een uitdagende studie met een hoog tempo en je moet erg gemotiveerd zijn om de stof goed bij te houden!

Het lijkt het me leuk om later in de financiële sector of bij een multinational bedrijf te werken, waarbij ik veel kan gaan reizen. Gelukkig heb ik nog een aantal studiejaren voor me om dit te ontdekken!

/* */