Annemieke Brouwer

Op zoek naar de juiste studie leek van alles me leuk en interessant. Ik vond wiskunde heel leuk en ik was er ook goed in, dus daar wilde ik wel iets mee doen. Er zijn genoeg studies waar je veel wiskundevakken krijgt. Eigenlijk vond ik van die studies vooral het wiskundedeel interessant, maar echt een studie wiskunde? Dat leek me erg eenzijdig: de hele dag alleen maar wiskunde...

Uit eigen ervaring kan ik nu vertellen dat de studie juist heel afwisselend is. Er zijn veel meer ā€˜soortenā€™ wiskunde dan je op de middelbare school te zien krijgt, zoals bijvoorbeeld statistiek, differentiaalvergelijkingen, optimalisatie en theoretische bewijsvakken. Meteen in je eerste jaar leer je programmeren, doe je een keuzevak bij een andere studie waar je wiskunde toepast, en werk je in groepjes aan versimpelde problemen uit de praktijk. Zo heb ik bijvoorbeeld gekeken naar de verspreiding van een griepepidemie, dat kun je namelijk wiskundig modelleren!

Het leuke aan mijn studie vind ik dat je er nog alle kanten mee op kunt. Je leert wiskunde toepassen op verschillende vakgebieden, van de gezondheidszorg tot de financiĆ«le wereld. Waar ik later precies terecht kom weet ik nog niet, maar keuze genoeg!