Tessa van Duin

Ik wilde het liefst een studie doen waarbij ik mijn favoriete vakken kon combineren: wiskunde en natuurkunde. Ik wist alleen niet zo goed welke studie dit dan moest zijn. Ik wist wel zeker dat ik naar een technische universiteit wilde, want naast theorie vind ik de toepassingen in het dagelijks leven ook erg belangrijk.

Tijdens de open dagen bezocht ik allerlei studies waarbij wiskunde en natuurkunde van pas kwamen. Maar hier ik vond de wiskunde en natuurkunde te oppervlakkig, omdat het alleen gebruikt werd en de theorie vaak achterwege gelaten werd. Langzamerhand realiseerde ik me dat wiskunde of natuurkunde of zelfs beide studeren ook een optie was. Na nog een open dag, een meeloopdag, en een natuurkundig profielwerkstuk wist ik zeker dat ik technische wiskunde en natuurkunde wilde gaan studeren. De combinatie van de vakken leek me uitdagend en een mooie afwisseling van abstracte wiskunde en technische natuurkunde.

Ik koos voor de Technische Universiteit van Delft vanwege de reputatie in het binnen- en buitenland, de goede faciliteiten, en de mooie campus. Daarnaast heeft Delft een centrale ligging in de Randstad, en de grootte en charme van de stad spraken mij aan.

/* */