Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je, als je op kamers gaat wonen, ook rekening houden met kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Je hebt een laptop nodig voor projecten en zelfstudie. Het besturingssysteem mag je zelf kiezen. Windows of Mac, het kan allebei. Via het TU Delft laptopproject kun je een goede laptop kopen die met ondersteuning wordt geleverd. Voor reparaties kun je je laptop langsbrengen en krijg je een leenlaptop mee als dat nodig is. Je koopt een laptop vanaf ongeveer ā‚¬ 750,-. Studenten van de TU Delft kunnen software tegen lage prijzen aanschaffen. Sommige veelgebruikte software kun je zelfs gratis downloaden.

Studieboeken

Aan studieboeken ben je jaarlijks ongeveer ā‚¬400,- kwijt. Je kunt boeken met korting kopen bij de studievereniging Christiaan Huygens (CH). Op de website van CH staat per kwartaal een boekenoverzicht met de prijzen. Naast boeken moet je ook nog een aantal dictaten en handleidingen voor je studie aanschaffen, maar die zijn een stuk goedkoper.