Carrièremogelijkheden

Na je master Mechanical Engineering kun je alle kanten op: werken, doorstuderen of aan een wetenschappelijke carrière beginnen. Werktuigbouwkundigen van de TU Delft zijn zeer gewild – je hebt immers gedegen technische kennis en je hebt de praktijk in de vingers. En de vraag naar duurzame, slimme, efficiënte apparaten, instrumenten en productieprocessen wordt alleen maar groter. Er zijn dus volop kansen in het management of de advieskant van het vak. En vergeet niet dat je bent opgeleid om complexe problemen zelfstandig op te lossen, altijd in nauwe samenwerking met anderen. Je bent analytisch sterk. En je kunt je conclusies ook nog eens overtuigend verwoorden.

Promoveren

Een wetenschappelijke carrière begint met een promotietraject. Je werkt in een internationale omgeving en verdiept en verbreedt je kennis in vier jaar tijd middels het Doctoral Education Programme van de Graduate School. Uiteindelijk schrijf je een proefschrift waarin je jouw bijdrage aan de wetenschap vastlegt. Na de promotie mag je jezelf Dr.Ir. (PhD) noemen. Dit zijn de onderzoeksafdelingen binnen Werktuigbouwkunde:

  • Biomechanical Engineering (BmechE)
  • Delft Center for Systems and Control (DCSC)
  • Materials Science and Engineering (MSE)
  • Marine and Transport Technology (M&TT)
  • Process and Energy (P&E)
  • Precision and Microsystems Engineering (PME)

Aan het werk

Nadat je bent afgestudeerd kun je onder meer aan de slag bij grote multinationals als Shell, Akzo, Philips, Siemens, Stork, KLM, bij autofabrieken, in de Rotterdamse haven, bij bierbrouwerijen, maar ook bij kleine ingenieursbureaus. Werktuigbouwkundigen komen meestal terecht in zeer afwisselende functies die een flexibele houding vereisen. Denk aan functies als ontwerper, bedrijfskundige, ondernemer, technisch adviseur, product- of projectmanager of in hogere managementfuncties.