Hubald Verzijl

Hubald Verzijl

"Ik heb voor de studie Werktuigbouwkunde gekozen omdat het juist zo’n brede technische opleiding is en je na je bachelor dus nog uit vele masterrichtingen kunt kiezen."

"Vanaf jongs af aan ben ik al gek op techniek. Een technische studie na het behalen van mijn VWO diploma was al snel duidelijk, maar welke? Ik heb voor de studie Werktuigbouwkunde gekozen omdat het juist zo’n brede technische opleiding is en je na je bachelor dus nog uit vele masterrichtingen kunt kiezen.

In het eerste jaar maak je kennis met de vakken, wat voornamelijk wis- en natuurkunde vakken zijn. Inmiddels zit ik in mijn tweede jaar en gaan we steeds dieper in op de vakken en passen we steeds meer de geleerde kennis toe op theoretische situaties. Ik verbaas mij er soms over dat ik dingen kan berekenen waarvan ik twee jaar geleden nooit had verwacht dit nu al te kunnen!

Na 6 jaar op het VWO rondgelopen te hebben was het studeren in Delft wel even wennen. De stap van het VWO naar de universiteit was groter dan verwacht. Er wordt van jou veel zelfdiscipline verwacht door bijvoorbeeld alle vakken netjes bij te houden. Een paar dagen voor het tentamen beginnen zit er helaas niet meer in. Maar ook het op kamers wonen was nieuw voor mij! Naast dat het erg gezellig is en je veel mensen op deze manier leert kennen leer je ook een hoop praktische dingen. Zo moet er bijvoorbeeld toch elke avond gekookt worden en ben je zelf verantwoordelijk om elke dag op tijd uit bed te komen!"